Alla hyresvärdar i Älvsjö

Vi listar alla kommunala och privata hyresvärdar i Älvsjö och närliggande områden

Vår lista på kommunala och privata hyresvärdar i Älvsjö

Genom att använda vår lista av privata och kommunala hyresvärdar i Älvsjö kan du utan problem få en överblick och skapa kontakt med de bostadsföretag som eventuellt har din drömbostad tillgänglig.

Vanliga frågor

Hur hittar jag hyresvärdar i älvsjö?

Bostadsmarknaden i älvsjö är svår att lyckas på. Vi på Hyresvärdslistan tycker att ett av de bästa sätten att hitta en hyresbostad är att vända sig direkt till lokala hyresvärdar i älvsjö och på så sätt komma åt bostäder som annars släpps ut på den öppna marknaden. Hyresvärdarna och deras kontaktuppgifter hittar du här på vår site.

Ska man ha en kommunal eller privat hyresvärd i älvsjö?

Enligt Hem och Hyra så finns det rent generellt både fördelar och nackdelar med de två alternativen. De kommunala hyresvärdarna har ofta lägre hyror och lyssnar mer på hyresgästerna. Fördelen med en privat hyresvärd är att de ofta är mindre, och på så sätt kan man få sin röst hörd, om man har en personlig balance till sin hyresvärd.

Populära bostadsområden i Älvsjö

Älvsjö har många olika områden beroende på vad man är ute efter. Bara för att nämna några, är till exempel Älvsjö, Solberga och Långbro Park kända i staden och där vill många gärna hitta boende. Naturligtvis kan detta göra det lite svårare att hitta en bostad eller lägenhet just där. Dock så kan du ta hjälp av vår lista med kommunala och privata hyresvärdar i Älvsjö för att på detta sätt höra av dig till hyresvärdar innan din drömbostad kommer ut på marknaden. Detta är bara en av fördelarna med att använda vår lista med hyresvärdar under sin bostadsjakt i Älvsjö, och vi hoppas naturligtvis att den ska kunna hjälpa dig att hitta en bostad så snabbt som möjligt.

Älvsjö har också en del populära platser man kan besöka. Stockholmsmässan, Stockholm International Fairs & Congress Center och är några av de aktiviteter som Älvsjö erbjuder och oavsett om det är en tråkig höstdag eller en fin vårdag så finns det ofta en passande aktivitet för dig och din familj.

Hitta en hyresbostad i Älvsjö

Precis som i många andra städer är Älvsjö ganska så utmanande när man ska försöka att hitta bostad, vilket kan kopplas till många orsaker. Enligt SCB så har Älvsjö 1530 invånare, så det är långt ifrån så befolkat som i storstäderna, men oavsett är det eventuellt rätt tufft att hitta en ledig bostad. Man brukar säga att ca 5% av befolkningen alltid är bostadssökande, vilket alltså blir en hel del när man ser till det totala antalet invånare i staden och antalet bostäder som finns på marknaden.

SCB för också statistik på hur många som tillkommer till städer och flyttar ut, och räknar sedan fram om staden växer eller inte. Under 2020 har har Älvsjö ökat med 20 invånare. Beroende på om fler har flyttat till staden eller från staden så påverkar detta naturligtvis bostadsmarknaden.

Populära städer där vi listar alla hyresvärdar