Alla hyresvärdar i Helsingborg

Vi listar alla kommunala och privata hyresvärdar i Helsingborg och närliggande områden

Vår lista på kommunala och privata hyresvärdar i Helsingborg

Genom att använda vår lista av privata och kommunala hyresvärdar i Helsingborg kan du enkelt få en överblick och skapa kontakt med de bostadsföretag som eventuellt har din drömbostad tillgänglig.

Vanliga frågor

🏠 Hur kan jag hitta hyresvärdar i Helsingborg?

Bostadsmarknaden i Helsingborg är tuff att lyckas på. Vi på Hyresvärdslistan anser att ett av de bästa sätten att hitta en bostad är att vända sig direkt till lokala hyresvärdar i Helsingborg och på så sätt komma åt bostäder som annars släpps ut på den öppna marknaden. Hyresvärdarna och deras kontaktuppgifter hittar du här på vår site.

🏠 Är det bäst med en kommunal eller privat hyresvärd i Helsingborg?

Enligt Hem och Hyra så finns det rent generellt både positiva och negativa aspekter med de två alternativen. De kommunala hyresvärdarna har ofta lägre hyror och lyssnar mer på hyresgästerna. Fördelen med en privat hyresvärd är att de ofta är mindre, och på så sätt kan man få sin röst hörd, om man har en personlig relation till sin hyresvärd.

Populära bostadsområden i Helsingborg

Helsingborg har flera olika områden beroende på vad man är ute efter. Några av de mest populära, så som Tågaborg, Maria park och Laröd är kända i staden och där vill många gärna hitta boende. Naturligtvis gör detta det avsevärt svårare att hitta en bostad eller lägenhet just där. Dock så kan du ta hjälp av vår lista med kommunala och privata hyresvärdar i Helsingborg för att på detta sätt höra av dig till hyresvärdar innan din drömbostad blir ledig. Detta är bara en av fördelarna med att använda vår lista med hyresvärdar under sin bostadsjakt i Helsingborg, och vi hoppas naturligtvis att den ska kunna hjälpa dig att hitta en bostad så snabbt som möjligt.

Helsingborg är också en mycket populär stad på grund av de många landmärken som finns de olika stadsdelarna. Sofiero, Kärnan, och Tropikariet är bara ett axplock av alla de populära platser som ligger runt om i Helsingborg och vissa har säkerligen att göra med stadens popularitet jämfört med andra städer i Sverige.

Därför kan det vara svårt att hitta bostad i Helsingborg

Precis som i många andra städer är Helsingborg relativt utmanande när man ska försöka att hitta bostad, vilket kan kopplas till många orsaker. Enligt SCB så har Helsingborg 108 344 invånare och man kan därför förstå att det är tufft att hitta en ledig lägenhet. Man brukar säga att ca 5% av befolkningen alltid är bostadssökande, vilket alltså är en hel del när man ser till det totala antalet invånare i staden.

SCB för också statistik på hur många som tillkommer till städer och flyttar ut, och räknar sedan fram om staden växer eller inte. Som många andra städer så växer Helsingborg, och under 2019 har det tillkommit 1775 fler personer än vad det flyttat ut. Detta gör naturligtvis också att det är många nykomna till staden på bostadsmarknaden som söker hyresrätter och andra bostadstyper.

Utöver detta visar SCB också att det under 2019 fötts 1744 nya barn i Helsingborg, vilket även detta gör att det är många familjer som letar efter ny bostad när deras livssituation har ändrat sig.

Populära städer där vi listar alla hyresvärdar