Alla hyresvärdar i Staffanstorp

Vi listar alla kommunala och privata hyresvärdar i Staffanstorp och närliggande områden

Vår lista på kommunala och privata hyresvärdar i Staffanstorp

Genom att använda vår lista av privata och kommunala hyresvärdar i Staffanstorp kan du med enkelhet få en överblick och skapa kontakt med de företag som eventuellt har din drömbostad tillgänglig.

Vanliga frågor

🏠 Hur kan jag hitta hyresvärdar i Staffanstorp?

Bostadsmarknaden i Staffanstorp kan vara tuff att lyckas på. Vi på Hyresvärdslistan anser att ett av de bästa sätten att hitta en bostad är att vända sig direkt till lokala hyresvärdar i Staffanstorp och på så sätt komma åt bostäder som annars släpps ut på den öppna marknaden. Hyresvärdarna och deras kontaktuppgifter hittar du här på vår site.

🏠 Ska jag välja en privat eller kommunal hyresvärd i Staffanstorp?

Enligt Hem och Hyra så finns det rent generellt både positiva och negativa aspekter med de två alternativen. De kommunala hyresvärdarna har ofta lägre hyror och lyssnar mer på hyresgästerna. Fördelen med en privat hyresvärd är att de ofta är mindre, och på så sätt kan man få sin röst hörd, om man har en personlig relation till sin hyresvärd.

Populära bostadsområden i Staffanstorp

Staffanstorp har flera olika områden beroende på vad man letar efter. Bara för att nämna några, är till exempel Västra staffanstorp, Östra staffanstorp och Brågarp kända i staden och där vill många gärna hitta en bostad. Naturligtvis kan detta göra det något svårare att hitta en bostad eller lägenhet just där. Dock så kan du ta hjälp av vår lista med kommunala och privata hyresvärdar i Staffanstorp för att på detta sätt höra av dig till hyresvärdar innan din drömbostad blir ledig. Detta är bara en av fördelarna med att använda vår lista med hyresvärdar när man letar bostad i Staffanstorp, och vi hoppas naturligtvis att den ska kunna hjälpa dig att hitta en bostad så snabbt som möjligt.

Staffanstorp har också en del populära platser man kan besöka. Staffansvallen, Bråhögsbadet och Balders hage är några av de möjligheter som Staffanstorp erbjuder och oavsett om det är en rengnig höstdag eller en fin vårdag så finns det ofta en passande aktivitet för dig och din familj.

Hitta en hyresbostad i Staffanstorp

Precis som i många andra städer är Staffanstorp rätt så utmanande när man ska försöka att hitta bostad, vilket kan kopplas till många orsaker. Enligt SCB så har Staffanstorp 25 396 invånare, så det är långt ifrån så befolkat som i storstäderna, men oavsett är det eventuellt rätt tufft att hitta en ledig lägenhet. Man brukar säga att ca 5% av befolkningen alltid är bostadssökande, vilket alltså blir en hel del när man ser till det totala antalet invånare i staden och antalet bostäder som finns på marknaden.

SCB för också statistik på hur många som tillkommer till städer och flyttar ut, och räknar sedan fram om staden växer eller inte. Under 2019 har fler flyttat till Staffanstorp än från, med 569 person som tillkommit när man avräknat de som flyttat från staden.. Beroende på om fler har flyttat till staden eller från staden så påverkar detta naturligtvis bostadsmarknaden.

Utöver detta visar SCB också att det under 2019 fötts 293 nya barn i Staffanstorp, vilket också gör att det finns en del familjer som letar efter ny bostad när deras livssituation har ändrat sig.

Populära städer där vi listar alla hyresvärdar