Alla hyresvärdar i Härnösand

Vi listar alla kommunala och privata hyresvärdar i Härnösand och närliggande områden

Vår lista på kommunala och privata hyresvärdar i Härnösand

Genom att använda vår lista av privata och kommunala hyresvärdar i Härnösand kan du utan problem få en översikt och skapa kontakt med de bostadsföretag som eventuellt har din drömbostad tillgänglig.

Vanliga frågor

🏠 Hur kan jag hitta hyresvärdar i Härnösand?

u003cbru003eBostadsmarknaden i Härnösand kan vara tuff att lyckas på. Vi på Hyresvärdslistan anser att ett av de bästa sätten att hitta en bostad är att vända sig direkt till lokala hyresvärdar i Härnösand och på så sätt komma åt bostäder som annars släpps ut på den öppna marknaden. Hyresvärdarna och deras kontaktuppgifter hittar du här på vår site.

🏠 Ska jag välja en privat eller kommunal hyresvärd i Härnösand?

u003cbru003eEnligt Hem och Hyra så finns det rent generellt både positiva och negativa aspekter med de två alternativen. De kommunala hyresvärdarna har ofta lägre hyror och lyssnar mer på hyresgästerna. Fördelen med en privat hyresvärd är att de ofta är mindre, och på så sätt kan man få sin röst hörd, om man har en personlig relation till sin hyresvärd.

Populära bostadsområden i Härnösand

Härnösand har många olika områden beroende på vad man letar efter. Bara för att nämna några, är till exempel Geresta, Kusthöjden och Murberget kända i staden och där vill många gärna hitta en bostad. Naturligtvis kan detta göra det lite svårare att hitta boende eller lägenhet just där. Dock så kan du ta hjälp av vår lista med kommunala och privata hyresvärdar i Härnösand för att på detta sätt höra av dig till hyresvärdar innan din drömbostad blir ledig. Detta är bara en av fördelarna med att använda vår lista med hyresvärdar när man letar bostad i Härnösand, och vi hoppas naturligtvis att den ska kunna hjälpa dig att hitta en bostad så fort som möjligt.

Härnösand har också en del sevärdheter man kan besöka. Västernorrlands museum, Härnösands bilmuseum och Technichus är några av de aktiviteter som Härnösand erbjuder och oavsett om det är en grå höstdag eller en solig vårdag så finns det ofta en passande aktivitet för dig och din familj.

Hitta en hyresbostad i Härnösand

Precis som i många andra städer är Härnösand ganska så utmanande när man ska försöka att hitta bostad, vilket kan kopplas till många orsaker. Enligt SCB så har Härnösand 25 183 invånare, så det är långt ifrån så befolkat som i storstäderna, men oavsett är det eventuellt rätt tufft att hitta en ledig lägenhet. Man brukar säga att ca 5% av befolkningen alltid är bostadssökande, vilket alltså blir en hel del när man ser till mängden invånare i staden och antalet bostäder som finns på marknaden.

SCB för också statistik på hur många som tillkommer till städer och flyttar ut, och räknar sedan fram om staden växer eller inte. Under 2019 har fler flyttat till Härnösand än från, med 79 person som tillkommit när man avräknat de som flyttat från staden.. Beroende på om fler har flyttat till staden eller från staden så påverkar detta naturligtvis bostadsmarknaden.

Utöver detta visar SCB också att det under 2019 fötts 255 nya barn i Härnösand, vilket även detta gör att det finns en del familjer som letar efter ny bostad när deras livssituation har ändrat sig.

Populära städer där vi listar alla hyresvärdar