Alla hyresvärdar i Örebro

Vi listar alla kommunala och privata hyresvärdar i Örebro och närliggande områden

Vår lista på kommunala och privata hyresvärdar i Örebro

Genom att använda vår lista av privata och kommunala hyresvärdar i Örebro kan du enkelt få en överblick och skapa kontakt med de företag som eventuellt har din drömbostad tillgänglig.

Vanliga frågor

🏠 Hur hittar jag hyresvärdar i Örebro?

Bostadsmarknaden i Örebro är tuff att lyckas på. Vi på Hyresvärdslistan anser att ett av de bästa sätten att hitta en bostad är att vända sig direkt till lokala hyresvärdar i Örebro och på så sätt komma åt bostäder som annars släpps ut på den öppna marknaden. Hyresvärdarna och deras kontaktuppgifter hittar du här på vår site.

🏠 Ska jag välja en kommunal eller privat hyresvärd i Örebro?

Enligt Hem och Hyra så finns det rent generellt både fördelar och nackdelar med de två alternativen. De kommunala hyresvärdarna har ofta lägre boendekostnad och lyssnar mer på hyresgästerna. Fördelen med en privat hyresvärd är att de ofta är mindre, och på så sätt kan man få sin åsikt hörd, om man har en personlig relation till sin hyresvärd.

Populära bostadsområden i Örebro

Örebro har många olika områden beroende på vad man letar efter. Några av de mest populära, så som Rosta, Skebäcks och Västra mark är kända i staden och där vill många gärna hitta en bostad. Naturligtvis gör detta det betydligt svårare att hitta en bostad eller lägenhet just där. Dock så kan du använda vår lista med kommunala och privata hyresvärdar i Örebro för att på detta sätt höra av dig till hyresvärdar innan din drömbostad blir ledig. Detta är bara en av fördelarna med att använda vår lista med hyresvärdar när man letar bostad i Örebro, och vi hoppas naturligtvis att den ska kunna hjälpa dig att hitta en bostad så fort som möjligt.

Örebro är också en mycket populär stad på grund av de många landmärken som finns de olika stadsdelarna. Örebro slott, Gustavsvik, och Wadköping är bara ett axplock av alla de populära platser som ligger runt om i Örebro och vissa har säkerligen att göra med stadens popularitet jämfört med andra städer i Sverige.

Därför kan det vara svårt att hitta bostad i Örebro

Precis som i många andra städer är Örebro ganska så utmanande när man ska försöka att hitta bostad, vilket kan kopplas till många orsaker. Enligt SCB så har Örebro 120 650 invånare och man kan därför förstå att det är tufft att hitta en ledig lägenhet. Man brukar säga att ca 5% av befolkningen alltid är bostadssökande, vilket alltså är en hel del när man ser till det totala antalet invånare i staden.

SCB håller också koll på hur många som tillkommer till städer och flyttar ut, och räknar sedan fram om staden växer eller inte. Som många andra städer så växer Örebro, och under 2019 har det flyttat in 1619 fler personer än vad det flyttat ut. Detta gör naturligtvis också att det är många personer på bostadsmarknaden som söker hyresrätter och andra bostadstyper.

Utöver detta visar SCB också att det under 2019 fötts 1831 nya barn i Örebro, vilket även detta gör att det är många familjer som letar efter ny bostad när deras livssituation har ändrat sig.

Populära städer där vi listar alla hyresvärdar