Alla hyresvärdar i Skellefteå

Vi listar alla kommunala och privata hyresvärdar i Skellefteå och närliggande områden

Vår lista på kommunala och privata hyresvärdar i Skellefteå

Genom att använda vår lista av privata och kommunala hyresvärdar i Skellefteå kan du med enkelhet få en överblick och skapa kontakt med de företag som eventuellt har din drömbostad tillgänglig.

Vanliga frågor

🏠 Hur kan jag hitta hyresvärdar i Skellefteå?

Bostadsmarknaden i Skellefteå kan vara tuff att lyckas på. Vi på Hyresvärdslistan anser att ett av de bästa sätten att hitta en bostad är att vända sig direkt till lokala hyresvärdar i Skellefteå och på så sätt komma åt bostäder som annars släpps ut på den öppna marknaden. Hyresvärdarna och deras kontaktuppgifter hittar du här på vår site.

🏠 Ska jag välja en privat eller kommunal hyresvärd i Perstorp?

Enligt Hem och Hyra så finns det rent generellt både positiva och negativa aspekter med de två alternativen. De kommunala hyresvärdarna har ofta lägre hyror och lyssnar mer på hyresgästerna. Fördelen med en privat hyresvärd är att de ofta är mindre, och på så sätt kan man få sin röst hörd, om man har en personlig relation till sin hyresvärd.

Populära bostadsområden i Skellefteå

Skellefteå har flera olika områden beroende på vad man är ute efter. Bara för att nämna några, är till exempel Sörböle, Norrböle och Anderstorp kända i staden och där vill många gärna hitta boende. Naturligtvis kan detta göra det lite svårare att hitta en bostad eller lägenhet just där. Dock så kan du använda vår lista med kommunala och privata hyresvärdar i Skellefteå för att på detta sätt nå ut till hyresvärdar innan din drömbostad kommer ut på marknaden. Detta är bara en av fördelarna med att använda vår lista med hyresvärdar när man letar bostad i Skellefteå, och vi hoppas naturligtvis att den ska kunna hjälpa dig att hitta en bostad snabbare.

Skellefteå har också en del populära platser man kan besöka. Skellefteå museum, Bonnstan och Strandpromenaden i Skellefteå är några av de aktiviteter som Skellefteå erbjuder och oavsett om det är en rengnig höstdag eller en solig vårdag så finns det ofta en passande aktivitet för dig och din familj.

Hitta en hyresbostad i Skellefteå

Precis som i många andra städer är Skellefteå rätt så utmanande när man ska försöka att hitta bostad, vilket kan kopplas till många orsaker. Enligt SCB så har Skellefteå 72 589 invånare, så det är långt ifrån så befolkat som i storstäderna, men oavsett kan det vara rätt tufft att hitta en ledig lägenhet. Man brukar säga att ca 5% av befolkningen konstant är bostadssökande, vilket alltså blir en hel del när man ser till mängden invånare i staden och antalet bostäder som finns på marknaden.

SCB för också statistik på hur många som tillkommer till städer och flyttar ut, och räknar sedan fram om staden växer eller inte. Under 2019 har fler flyttat till Skellefteå än från, med 150 person som tillkommit när man avräknat de som flyttat från staden.. Beroende på om fler har flyttat till staden eller från staden så påverkar detta naturligtvis bostadsmarknaden.

Utöver detta visar SCB också att det under 2019 fötts 703 nya barn i Skellefteå, vilket också gör att det finns en del familjer som letar efter ny bostad när deras livssituation har ändrat sig.

Populära städer där vi listar alla hyresvärdar