Alla hyresvärdar i Västerås

Vi listar alla kommunala och privata hyresvärdar i Västerås och närliggande områden

Vår lista på kommunala och privata hyresvärdar i Västerås

Genom att använda vår lista av privata och kommunala hyresvärdar i Västerås kan du enkelt få en översikt och skapa kontakt med de bostadsföretag som eventuellt har din drömbostad tillgänglig.

Vanliga frågor

🏠 Hur hittar jag hyresvärdar i Västerås?

Bostadsmarknaden i Västerås är tuff att lyckas på. Vi på Hyresvärdslistan anser att ett av de bästa sätten att hitta en bostad är att vända sig direkt till lokala hyresvärdar i Västerås och på så sätt komma åt bostäder som annars släpps ut på den öppna marknaden. Hyresvärdarna och deras kontaktuppgifter hittar du här på vår site.

🏠 Ska man ha en kommunal eller privat hyresvärd i Västerås?

Enligt Hem och Hyra så finns det rent generellt både fördelar och nackdelar med de två alternativen. De kommunala hyresvärdarna har ofta lägre boendekostnad och lyssnar mer på hyresgästerna. Fördelen med en privat hyresvärd är att de ofta är mindre, och på så sätt kan man få sin röst hörd, om man har en personlig relation till sin hyresvärd.

Populära bostadsområden i Västerås

Västerås har flera olika områden beroende på vad man är ute efter. Några av de mest populära, så som Blåsbo, Aroslund och City är kända i staden och där vill många gärna hitta boende. Naturligtvis gör detta det betydligt svårare att hitta en bostad eller lägenhet just där. Dock så kan du använda vår lista med kommunala och privata hyresvärdar i Västerås för att på detta sätt nå ut till hyresvärdar innan din drömbostad kommer ut på marknaden. Detta är bara en av fördelarna med att använda vår lista med hyresvärdar under sin bostadsjakt i Västerås, och vi hoppas naturligtvis att den ska kunna hjälpa dig att hitta en bostad så snabbt som möjligt.

Västerås är också en mycket populär stad på grund av några av de landmärken som finns de olika stadsdelarna. Skrapan, Mälaren och Anundshög är bara ett axplock av alla de populära platser som ligger runt om i Västerås och vissa har säkerligen att göra med stadens popularitet jämfört med andra städer i Sverige.

Därför kan det vara svårt att hitta bostad i Västerås

Precis som i många andra städer är Västerås ganska så utmanande när man ska försöka att hitta bostad, vilket kan kopplas till många orsaker. Enligt SCB så har Västerås 126 190 invånare och man kan därför se orsaken till att det är tufft att hitta en ledig lägenhet. Man brukar säga att ca 5% av befolkningen konstant är bostadssökande, vilket alltså blir en hel del när man ser till mängden invånare i staden.

SCB håller också koll på hur många som tillkommer till städer och flyttar ut, och räknar sedan fram om staden växer eller inte. Som många andra städer så växer Västerås, och under 2019 har det flyttat in 1452 fler personer än vad det flyttat ut. Detta gör naturligtvis också att det är många inflyttade på bostadsmarknaden som söker hyresrätter och andra bostadstyper.

Utöver detta visar SCB också att det under 2019 fötts 1781 nya barn i Västerås, vilket även detta gör att det är många familjer som letar efter ny bostad när deras livssituation har ändrat sig.

Populära städer där vi listar alla hyresvärdar