Alla hyresvärdar i Göteborg

Vi listar alla kommunala och privata hyresvärdar i Göteborg och närliggande områden

Vår lista på kommunala och privata hyresvärdar i Göteborg

Genom att använda vår lista av privata och kommunala hyresvärdar i Göteborg kan du med enkelhet få en översikt och skapa kontakt med de bostadsföretag som eventuellt har din drömbostad tillgänglig.

Vanliga frågor

🏠 Hur hittar jag hyresvärdar i Göteborg?

Bostadsmarknaden i Göteborg är tuff att lyckas på. Vi på Hyresvärdslistan anser att ett av de bästa sätten att hitta en bostad är att vända sig direkt till lokala hyresvärdar i Göteborg och på så sätt komma åt bostäder som annars släpps ut på den öppna marknaden. Hyresvärdarna och deras kontaktuppgifter hittar du här på vår site.

🏠 Ska man ha en kommunal eller privat hyresvärd i Göteborg?

Enligt Hem och Hyra så finns det rent generellt både fördelar och nackdelar med de två alternativen. De kommunala hyresvärdarna har ofta lägre boendekostnad och lyssnar mer på hyresgästerna. Fördelen med en privat hyresvärd är att de ofta är mindre, och på så sätt kan man få sin åsikt hörd, om man har en personlig relation till sin hyresvärd.

Populära bostadsområden i Göteborg

Göteborg har många olika områden beroende på vad man är ute efter. Några av de mest populära, så som Angered, Askim och Hisingen är kända i staden och där vill många gärna hitta boende. Naturligtvis gör detta det betydligt svårare att hitta en bostad eller lägenhet just där. Dock så kan du ta hjälp av vår lista med kommunala och privata hyresvärdar i Göteborg för att på detta sätt höra av dig till hyresvärdar innan din drömbostad blir ledig. Detta är bara en av fördelarna med att använda vår lista med hyresvärdar när man letar bostad i Göteborg, och vi hoppas naturligtvis att den ska kunna hjälpa dig att hitta en bostad så snabbt som möjligt.

Göteborg är också en mycket populär stad på grund av några av de landmärken som finns de olika stadsdelarna. Liseberg, Universeum, och Slottsskogen är bara ett axplock av alla de populära platser som ligger runt om i Göteborg och vissa har säkerligen att göra med stadens popularitet jämfört med andra städer i Sverige.

Därför kan det vara svårt att hitta bostad i Göteborg

Precis som i många andra städer är Göteborg ganska så utmanande när man ska försöka att hitta bostad, vilket kan kopplas till många orsaker. Enligt SCB så har Göteborg 592 042 invånare och man kan därför se orsaken till att det är tufft att hitta en ledig bostad. Man brukar säga att ca 5% av befolkningen konstant är bostadssökande, vilket alltså blir en hel del när man ser till det totala antalet invånare i staden.

SCB för också statistik på hur många som tillkommer till städer och flyttar ut, och räknar sedan fram om staden växer eller inte. Som många andra städer så växer Göteborg, och under 2019 har det tillkommit 3516 fler personer än vad det flyttat ut. Detta gör naturligtvis också att det är många personer på bostadsmarknaden som söker hyresrätter och andra bostadstyper.

Utöver detta visar SCB också att det under 2019 fötts 7513 nya barn i Göteborg, vilket också gör att det är många familjer som letar efter ny bostad när deras livssituation har ändrat sig.

Populära städer där vi listar alla hyresvärdar