Alla hyresvärdar i Uppsala

Vi listar alla kommunala och privata hyresvärdar i Uppsala och närliggande områden

Vår lista på kommunala och privata hyresvärdar i Uppsala

Genom att använda vår lista av privata och kommunala hyresvärdar i Uppsala kan du enkelt få en överblick och skapa kontakt med de företag som eventuellt har din drömbostad tillgänglig.

Vanliga frågor

🏠 Hur kan jag hitta hyresvärdar i Uppsala?

Bostadsmarknaden i Uppsala är svår att lyckas på. Vi på Hyresvärdslistan anser att ett av de bästa sätten att hitta en bostad är att vända sig direkt till lokala hyresvärdar i Uppsala och på så sätt komma åt bostäder som annars släpps ut på den öppna marknaden. Hyresvärdarna och deras kontaktuppgifter hittar du här på vår site.

🏠 Ska jag välja en kommunal eller privat hyresvärd i Uppsala?

Enligt Hem och Hyra så finns det rent generellt både fördelar och nackdelar med de två alternativen. De kommunala hyresvärdarna har ofta lägre hyror och lyssnar mer på hyresgästerna. Fördelen med en privat hyresvärd är att de ofta är mindre, och på så sätt kan man få sin åsikt hörd, om man har en personlig relation till sin hyresvärd.

Populära bostadsområden i Uppsala

Uppsala har många olika områden beroende på vad man letar efter. Några av de mest populära, så som Centrum, Luthagen, Flogsta och Norby är välkända i staden och där vill många gärna hitta boende. Naturligtvis gör detta det betydligt svårare att hitta en bostad eller lägenhet just där. Dock så kan du använda vår lista med kommunala och privata hyresvärdar i Uppsala för att på detta sätt höra av dig till hyresvärdar innan din drömbostad kommer ut på marknaden. Detta är bara en av fördelarna med att använda vår lista med hyresvärdar under sin bostadsjakt i Uppsala, och vi hoppas naturligtvis att den ska kunna hjälpa dig att hitta en bostad så fort som möjligt.

Uppsala är också en mycket populär stad på grund av de många landmärken som finns de olika stadsdelarna. Uppsala slott, Uppsala domkyrka och Gustav Vasas grav är bara ett axplock av alla de populära platser som ligger runt om i Uppsala och vissa har säkerligen att göra med stadens popularitet jämfört med andra städer i Sverige.

Därför kan det vara svårt att hitta bostad i Uppsala

Precis som i många andra städer är Uppsala relativt utmanande när man ska försöka att hitta bostad, vilket kan kopplas till många orsaker. Enligt SCB så har Uppsala 160 926 invånare och man kan därför förstå att det är tufft att hitta en ledig bostad. Man brukar säga att ca 5% av befolkningen konstant är bostadssökande, vilket alltså är en hel del när man ser till antalet invånare i staden.

SCB för också statistik på hur många som tillkommer till städer och flyttar ut, och räknar sedan fram om staden växer eller inte. Som många andra städer så växer Uppsala, och under 2019 har det flyttat in 5603 fler personer än vad det flyttat ut. Detta gör naturligtvis också att det är många inflyttade på bostadsmarknaden som söker hyresrätter och andra bostadstyper.

Utöver detta visar SCB också att det under 2019 fötts 2597 nya barn i Uppsala, vilket också gör att det är många familjer som letar efter ny bostad när deras livssituation har ändrat sig.

Populära städer där vi listar alla hyresvärdar