Alla hyresvärdar i Malmö

Vi listar alla kommunala och privata hyresvärdar i Malmö och närliggande områden

Vår lista på kommunala och privata hyresvärdar i Malmö

Genom att använda vår lista av privata och kommunala hyresvärdar i Malmö kan du med enkelhet få en översikt och skapa kontakt med de bostadsföretag som eventuellt har din drömbostad tillgänglig.

Vanliga frågor

🏠 Hur hittar jag hyresvärdar i Malmö?

Bostadsmarknaden i Malmö är svår att lyckas på. Vi på Hyresvärdslistan anser att ett av de bästa sätten att hitta en bostad är att vända sig direkt till lokala hyresvärdar i Malmö och på så sätt komma åt bostäder som annars släpps ut på den öppna marknaden. Hyresvärdarna och deras kontaktuppgifter hittar du här på vår site.

🏠 Är det bäst med en kommunal eller privat hyresvärd i Malmö?

Enligt Hem och Hyra så finns det rent generellt både positiva och negativa aspekter med de två alternativen. De kommunala hyresvärdarna har ofta lägre boendekostnad och lyssnar mer på hyresgästerna. Fördelen med en privat hyresvärd är att de ofta är mindre, och på så sätt kan man få sin röst hörd, om man har en personlig relation till sin hyresvärd.

Populära bostadsområden i Malmö

Malmö har många olika områden beroende på vad man är ute efter. Några av de mest populära, så som Centrum, Möllevången och Limhamn är kända i staden och där vill många gärna hitta en bostad. Naturligtvis gör detta det betydligt svårare att hitta en bostad eller lägenhet just där. Dock så kan du ta hjälp av vår lista med kommunala och privata hyresvärdar i Malmö för att på detta sätt höra av dig till hyresvärdar innan din drömbostad blir ledig. Detta är bara en av fördelarna med att använda vår lista med hyresvärdar när man letar bostad i Malmö, och vi hoppas naturligtvis att den ska kunna hjälpa dig att hitta en bostad så fort som möjligt.

Malmö är också en mycket populär stad på grund av några av de landmärken som finns de olika stadsdelarna. Pildammsparken, Turning Torso och Lilla Torg är bara ett axplock av alla de populära platser som ligger runt om i Malmö och vissa har säkerligen att göra med stadens popularitet jämfört med andra städer i Sverige.

Därför kan det vara svårt att hitta bostad i Malmö

Precis som i många andra städer är Malmö ganska så utmanande när man ska försöka att hitta bostad, vilket kan kopplas till många orsaker. Enligt SCB så har Malmö 317 245 invånare och man kan därför se orsaken till att det är tufft att hitta en ledig bostad. Man brukar säga att ca 5% av befolkningen alltid är bostadssökande, vilket alltså blir en hel del när man ser till antalet invånare i staden.

SCB håller också koll på hur många som tillkommer till städer och flyttar ut, och räknar sedan fram om staden växer eller inte. Som många andra städer så växer Malmö, och under 2019 har det tillkommit 4853 fler personer än vad det flyttat ut. Detta gör naturligtvis också att det är många inflyttade på bostadsmarknaden som söker hyresrätter och andra bostadstyper.

Utöver detta visar SCB också att det under 2019 fötts 5007 nya barn i Malmö, vilket även detta gör att det är många familjer som letar efter ny bostad när deras livssituation har ändrat sig.

Populära städer där vi listar alla hyresvärdar