Alla hyresvärdar i Linköping

Vi listar alla kommunala och privata hyresvärdar i Linköping och närliggande områden

Vår lista på kommunala och privata hyresvärdar i Linköping

Genom att använda vår lista av privata och kommunala hyresvärdar i Linköping kan du utan problem få en översikt och skapa kontakt med de företag som eventuellt har din drömbostad tillgänglig.

Vanliga frågor

🏠 Hur hittar jag hyresvärdar i Linköping?

Bostadsmarknaden i Linköping är en utmaning att lyckas på. Vi på Hyresvärdslistan anser att ett av de bästa sätten att hitta en bostad är att vända sig direkt till lokala hyresvärdar i Linköping och på så sätt komma åt bostäder som annars släpps ut på den öppna marknaden. Hyresvärdarna och deras kontaktuppgifter hittar du här på vår site.

🏠 Är det bäst med en kommunal eller privat hyresvärd i Linköping?

Enligt Hem och Hyra så finns det rent generellt både positiva och negativa aspekter med de två alternativen. De kommunala hyresvärdarna har ofta lägre hyror och lyssnar mer på hyresgästerna. Fördelen med en privat hyresvärd är att de ofta är mindre, och på så sätt kan man få sin röst hörd, om man har en personlig relation till sin hyresvärd.

Populära bostadsområden i Linköping

Linköping har många olika områden beroende på vad man letar efter. Några av de mest populära, så som Gotfridsberg, Lambohov och Hjulsbro är välkända i staden och där vill många gärna hitta boende. Naturligtvis gör detta det betydligt svårare att hitta en bostad eller lägenhet just där. Dock så kan du använda vår lista med kommunala och privata hyresvärdar i Linköping för att på detta sätt nå ut till hyresvärdar innan din drömbostad blir ledig. Detta är bara en av fördelarna med att använda vår lista med hyresvärdar när man letar bostad i Linköping, och vi hoppas naturligtvis att den ska kunna hjälpa dig att hitta en bostad snabbare.

Linköping är också en mycket populär stad på grund av de många landmärken som finns de olika stadsdelarna. Flygvapenmuseet, Linköpings domkyrka och Roxen är bara ett axplock av alla de populära platser som ligger runt om i Linköping och vissa har säkerligen att göra med stadens popularitet jämfört med andra städer i Sverige.

Därför kan det vara svårt att hitta bostad i Linköping

Precis som i många andra städer är Linköping relativt utmanande när man ska försöka att hitta bostad, vilket kan kopplas till många orsaker. Enligt SCB så har Linköping 113 042 invånare och man kan därför förstå att det är tufft att hitta en ledig bostad. Man brukar säga att ca 5% av befolkningen konstant är bostadssökande, vilket alltså är en hel del när man ser till det totala antalet invånare i staden.

SCB håller också koll på hur många som tillkommer till städer och flyttar ut, och räknar sedan fram om staden växer eller inte. Som många andra städer så växer Linköping, och under 2019 har det tillkommit 1322 fler personer än vad det flyttat ut. Detta gör naturligtvis också att det är många inflyttade på bostadsmarknaden som söker hyresrätter och andra bostadstyper.

Utöver detta visar SCB också att det under 2019 fötts 1858 nya barn i Linköping, vilket också gör att det är många familjer som letar efter ny bostad när deras livssituation har ändrat sig.

Populära städer där vi listar alla hyresvärdar