Alla hyresvärdar i Sävsjö

Vi listar alla kommunala och privata hyresvärdar i Sävsjö och närliggande områden

Vår lista på kommunala och privata hyresvärdar i Sävsjö

Genom att använda vår lista av privata och kommunala hyresvärdar i Sävsjö kan du enkelt få en översikt och skapa kontakt med de bostadsföretag som eventuellt har din drömbostad tillgänglig.

Vanliga frågor

🏠 Hur kan jag hitta hyresvärdar i Sävsjö?

Bostadsmarknaden i Sävsjö kan vara tuff att lyckas på. Vi på Hyresvärdslistan anser att ett av de bästa sätten att hitta en bostad är att vända sig direkt till lokala hyresvärdar i Sävsjö och på så sätt komma åt bostäder som annars släpps ut på den öppna marknaden. Hyresvärdarna och deras kontaktuppgifter hittar du här på vår site.

🏠 Ska jag välja en privat eller kommunal hyresvärd i Sävsjö?

Enligt Hem och Hyra så finns det rent generellt både positiva och negativa aspekter med de två alternativen. De kommunala hyresvärdarna har ofta lägre hyror och lyssnar mer på hyresgästerna. Fördelen med en privat hyresvärd är att de ofta är mindre, och på så sätt kan man få sin röst hörd, om man har en personlig relation till sin hyresvärd

Populära bostadsområden i Sävsjö

Sävsjö har flera olika områden beroende på vad man är ute efter. Bara för att nämna några, är till exempel Centrum, Djurgården och Högagärde välkända i staden och där vill många gärna hitta boende. Naturligtvis kan detta göra det något svårare att hitta en bostad eller lägenhet just i dessa områden. Dock så kan du använda vår lista med kommunala och privata hyresvärdar i Sävsjö för att på detta sätt nå ut till hyresvärdar innan din drömbostad kommer ut på marknaden. Detta är bara en av fördelarna med att använda vår lista med hyresvärdar när man letar bostad i Sävsjö, och vi hoppas naturligtvis att den ska kunna hjälpa dig att hitta en bostad snabbare.

Sävsjö har också en del populära platser man kan besöka. Perennparken, Komstad Kvarn och Djupadal är några av de aktiviteter som Sävsjö erbjuder och oavsett om det är en grå höstdag eller en trevlig vårdag så finns det ofta en passande aktivitet för dig och din familj.

Hitta en hyresbostad i Sävsjö

Precis som i många andra städer är Sävsjö rätt så utmanande när man ska försöka att hitta bostad, vilket kan kopplas till många orsaker. Enligt SCB så har Sävsjö 11 677 invånare, så det är långt ifrån så befolkat som i storstäderna, men oavsett är det eventuellt rätt tufft att hitta en ledig lägenhet. Man brukar säga att ca 5% av befolkningen alltid är bostadssökande, vilket alltså blir en hel del när man ser till det totala antalet invånare i staden och antalet bostäder som finns på marknaden.

SCB för också statistik på hur många som tillkommer till städer och flyttar ut, och räknar sedan fram om staden växer eller inte. Under 2019 har fler flyttat till Sävsjö än från, med 33 person som tillkommit när man avräknat de som flyttat från staden.. Beroende på om fler har flyttat till staden eller från staden så påverkar detta naturligtvis bostadsmarknaden.

Utöver detta visar SCB också att det under 2019 fötts 137 nya barn i Sävsjö, vilket också gör att det finns en del familjer som letar efter ny bostad när deras livssituation har ändrat sig.

Populära städer där vi listar alla hyresvärdar