Alla hyresvärdar i Kramfors

Vi listar alla kommunala och privata hyresvärdar i Kramfors och närliggande områden

Vår lista på kommunala och privata hyresvärdar i Kramfors

Genom att använda vår lista av privata och kommunala hyresvärdar i Kramfors kan du med enkelhet få en översikt och skapa kontakt med de företag som eventuellt har din drömbostad tillgänglig.

Vanliga frågor

🏠 Hur kan jag hitta hyresvärdar i Kramfors?

Bostadsmarknaden i Kramfors kan vara tuff att lyckas på. Vi på Hyresvärdslistan anser att ett av de bästa sätten att hitta en bostad är att vända sig direkt till lokala hyresvärdar i Kramfors och på så sätt komma åt bostäder som annars släpps ut på den öppna marknaden. Hyresvärdarna och deras kontaktuppgifter hittar du här på vår site.

🏠 Ska jag välja en privat eller kommunal hyresvärd i Kramfors?

Enligt Hem och Hyra så finns det rent generellt både positiva och negativa aspekter med de två alternativen. De kommunala hyresvärdarna har ofta lägre hyror och lyssnar mer på hyresgästerna. Fördelen med en privat hyresvärd är att de ofta är mindre, och på så sätt kan man få sin röst hörd, om man har en personlig relation till sin hyresvärd.

Populära bostadsområden i Kramfors

Kramfors har flera olika områden beroende på vad man är ute efter. Bara för att nämna några, är till exempel Centrum, Gumås och Björsta välkända i staden och där vill många gärna hitta boende. Naturligtvis kan detta göra det lite svårare att hitta boende eller lägenhet just i dessa områden. Dock så kan du ta hjälp av vår lista med kommunala och privata hyresvärdar i Kramfors för att på detta sätt nå ut till hyresvärdar innan din drömbostad blir ledig. Detta är bara en av fördelarna med att använda vår lista med hyresvärdar under sin bostadsjakt i Kramfors, och vi hoppas naturligtvis att den ska kunna hjälpa dig att hitta en bostad så snabbt som möjligt.

Kramfors har också en del landmärken man kan besöka. Gudmundrå Kyrkoruin, Folkets park, Öds Utsiktsplats är några av de möjligheter som Kramfors erbjuder och oavsett om det är en grå höstdag eller en trevlig vårdag så finns det ofta en passande aktivitet för dig och din familj.

Hitta en hyresbostad i Kramfors

Precis som i många andra städer är Kramfors relativt utmanande när man ska försöka att hitta bostad, vilket kan kopplas till många orsaker. Enligt SCB så har Kramfors 18 282 invånare, så det är långt ifrån så befolkat som i storstäderna, men oavsett kan det vara rätt tufft att hitta en ledig bostad. Man brukar säga att ca 5% av befolkningen alltid är bostadssökande, vilket alltså blir en hel del när man ser till antalet invånare i staden och antalet bostäder som finns på marknaden.

SCB håller också koll på hur många som tillkommer till städer och flyttar ut, och räknar sedan fram om staden växer eller inte. Under 2019 har fler flyttat från Kramfors än till, med 57 fler som valt att flytta från än de som har valt att flytta till staden. Beroende på om fler har flyttat till staden eller från staden så påverkar detta naturligtvis bostadsmarknaden.

Utöver detta visar SCB också att det under 2019 fötts 153 nya barn i Kramfors, vilket även detta gör att det finns en del familjer som letar efter ny bostad när deras livssituation har ändrat sig.

Populära städer där vi listar alla hyresvärdar