Alla hyresvärdar i Eskilstuna

Vi listar alla kommunala och privata hyresvärdar i Eskilstuna och närliggande områden

Vår lista på kommunala och privata hyresvärdar i Eskilstuna

Genom att använda vår lista av privata och kommunala hyresvärdar i Eskilstuna kan du utan problem få en översikt och skapa kontakt med de bostadsföretag som eventuellt har din drömbostad tillgänglig.

Vanliga frågor

Hur kan jag hitta hyresvärdar i Eskilstuna?

Bostadsmarknaden i Eskilstuna är tuff att lyckas på. Vi på Hyresvärdslistan tycker att ett av de bästa sätten att hitta ett hem är att vända sig direkt till lokala hyresvärdar i Eskilstuna och på så sätt komma åt bostäder som annars släpps ut på den öppna marknaden. Hyresvärdarna och deras kontaktuppgifter hittar du här på vår site.

Ska man ha en kommunal eller privat hyresvärd i Eskilstuna?

Enligt Hem och Hyra så finns det rent generellt både positiva och negativa aspekter med de två alternativen. De kommunala hyresvärdarna har ofta lägre hyror och lyssnar mer på de som bor i bostäderna. Fördelen med en privat hyresvärd är att de ofta är mindre, och på så sätt kan man få sin röst hörd, om man har en personlig savings account till sin hyresvärd.

Populära bostadsområden i Eskilstuna

Eskilstuna har många olika områden beroende på vad man är ute efter. Bara för att nämna några, är till exempel Centrum, North och Hållsta välkända i staden och där vill många gärna hitta boende. Naturligtvis kan detta göra det lite svårare att hitta boende eller lägenhet just i dessa områden. Dock så kan du använda vår lista med kommunala och privata hyresvärdar i Eskilstuna för att på detta sätt höra av dig till hyresvärdar innan din drömbostad blir ledig. Detta är bara en av fördelarna med att använda vår lista med hyresvärdar under sin bostadsjakt i Eskilstuna, och vi hoppas naturligtvis att den ska kunna hjälpa dig att hitta en bostad så snabbt som möjligt.

Eskilstuna har också en del landmärken man kan besöka. Parken Zoo, Munktell Museum och Klosters Kyrka är några av de möjligheter som Eskilstuna erbjuder och oavsett om det är en tråkig höstdag eller en fin vårdag så finns det ofta en passande aktivitet för dig och din familj.

Hitta en hyresbostad i Eskilstuna

Precis som i många andra städer är Eskilstuna relativt utmanande när man ska försöka att hitta bostad, vilket kan kopplas till många orsaker. Enligt SCB så har Eskilstuna 106 859 invånare, så det är långt ifrån så befolkat som i storstäderna, men oavsett kan det vara rätt tufft att hitta en ledig lägenhet. Man brukar säga att ca 5% av befolkningen konstant är bostadssökande, vilket alltså är en hel del när man ser till mängden invånare i staden och antalet bostäder som finns på marknaden.

SCB för också statistik på hur många som tillkommer till städer och flyttar ut, och räknar sedan fram om staden växer eller inte. Under 2020 har har Eskilstuna ökat med 935 invånare. Beroende på om fler har flyttat till staden eller från staden så påverkar detta naturligtvis bostadsmarknaden.

Populära städer där vi listar alla hyresvärdar