Alla hyresvärdar i Gällivare

Vi listar alla kommunala och privata hyresvärdar i Gällivare och närliggande områden

Vår lista på kommunala och privata hyresvärdar i Gällivare

Genom att använda vår lista av privata och kommunala hyresvärdar i Gällivare kan du utan problem få en översikt och skapa kontakt med de bostadsföretag som eventuellt har din drömbostad tillgänglig.

Vanliga frågor

Hur hittar jag hyresvärdar i Gällivare?

Bostadsmarknaden i Gällivare är svår att lyckas på. Vi på Hyresvärdslistan anser att ett av de bästa sätten att hitta en hyresbostad är att vända sig direkt till lokala hyresvärdar i Gällivare och på så sätt komma åt bostäder som annars släpps ut på den öppna marknaden. Hyresvärdarna och deras kontaktuppgifter hittar du här på vår site.

är det bäst med en kommunal eller privat hyresvärd i Gällivare?

Enligt Hem och Hyra så finns det rent generellt både fördelar och nackdelar med de två alternativen. De kommunala hyresvärdarna har ofta lägre hyror och lyssnar mer på hyresgästerna. Fördelen med en privat hyresvärd är att de ofta är mindre, och på så sätt kan man få sin åsikt hörd, om man har en personlig balance till sin hyresvärd.

Populära bostadsområden i Gällivare

Gällivare har många olika områden beroende på vad man letar efter. Bara för att nämna några, är till exempel Centrum, Heden och Fjällnäs välkända i staden och där vill många gärna hitta en bostad. Naturligtvis kan detta göra det något svårare att hitta boende eller lägenhet just i dessa områden. Dock så kan du använda vår lista med kommunala och privata hyresvärdar i Gällivare för att på detta sätt höra av dig till hyresvärdar innan din drömbostad kommer ut på marknaden. Detta är bara en av fördelarna med att använda vår lista med hyresvärdar under sin bostadsjakt i Gällivare, och vi hoppas naturligtvis att den ska kunna hjälpa dig att hitta en bostad så fort som möjligt.

Gällivare har också en del landmärken man kan besöka. Inlandsbanan, Sapmi Nature och Dundret är några av de möjligheter som Gällivare erbjuder och oavsett om det är en grå höstdag eller en trevlig vårdag så finns det ofta en passande aktivitet för dig och din familj.

Hitta en hyresbostad i Gällivare

Precis som i många andra städer är Gällivare ganska så utmanande när man ska försöka att hitta bostad, vilket kan kopplas till många orsaker. Enligt SCB så har Gällivare 17 529 invånare, så det är långt ifrån så befolkat som i storstäderna, men oavsett kan det vara rätt tufft att hitta en ledig lägenhet. Man brukar säga att ca 5% av befolkningen konstant är bostadssökande, vilket alltså är en hel del när man ser till det totala antalet invånare i staden och antalet bostäder som finns på marknaden.

SCB för också statistik på hur många som tillkommer till städer och flyttar ut, och räknar sedan fram om staden växer eller inte. Under 2020 har har Gällivare minskat med 101 invånare. Beroende på om fler har flyttat till staden eller från staden så påverkar detta naturligtvis bostadsmarknaden.

Populära städer där vi listar alla hyresvärdar