Alla hyresvärdar i Gävle

Vi listar alla kommunala och privata hyresvärdar i Gävle och närliggande områden

Vår lista på kommunala och privata hyresvärdar i Gävle

Genom att använda vår lista av privata och kommunala hyresvärdar i Gävle kan du enkelt få en överblick och skapa kontakt med de företag som eventuellt har din drömbostad tillgänglig.

Vanliga frågor

Hur kan jag hitta hyresvärdar i Gävle?

Bostadsmarknaden i Gävle är en utmaning att lyckas på. Vi på Hyresvärdslistan anser att ett av de bästa sätten att finna ett hem är att vända sig direkt till lokala hyresvärdar i Gävle och på så sätt komma åt bostäder som annars släpps ut på den öppna marknaden. Hyresvärdarna och deras kontaktuppgifter hittar du här på vår site.

Ska man ha en kommunal eller privat hyresvärd i Gävle?

Enligt Hem och Hyra så finns det rent generellt både positiva och negativa aspekter med de två alternativen. De kommunala hyresvärdarna har ofta lägre hyror och lyssnar mer på hyresgästerna. Fördelen med en privat hyresvärd är att de ofta är mindre, och på så sätt kan man få sin röst hörd, om man har en personlig story till sin hyresvärd.

Populära bostadsområden i Gävle

Gävle har många olika områden beroende på vad man letar efter. Bara för att nämna några, är till exempel Centrum, Söder och Gävle Strand kända i staden och där vill många gärna hitta en bostad. Naturligtvis kan detta göra det något svårare att hitta en bostad eller lägenhet just i dessa områden. Dock så kan du ta hjälp av vår lista med kommunala och privata hyresvärdar i Gävle för att på detta sätt nå ut till hyresvärdar innan din drömbostad kommer ut på marknaden. Detta är bara en av fördelarna med att använda vår lista med hyresvärdar när man letar bostad i Gävle, och vi hoppas naturligtvis att den ska kunna hjälpa dig att hitta en bostad snabbare.

Gävle har också en del landmärken man kan besöka. AB Furuviksparken, Sveriges Jernbanemuseum och Gävlebukken är några av de aktiviteter som Gävle erbjuder och oavsett om det är en tråkig höstdag eller en trevlig vårdag så finns det ofta en passande aktivitet för dig och din familj.

Hitta en hyresbostad i Gävle

Precis som i många andra städer är Gävle ganska så utmanande när man ska försöka att hitta bostad, vilket kan kopplas till många orsaker. Enligt SCB så har Gävle 102 418 invånare, så det är långt ifrån så befolkat som i storstäderna, men oavsett är det eventuellt rätt tufft att hitta en ledig lägenhet. Man brukar säga att ca 5% av befolkningen konstant är bostadssökande, vilket alltså är en hel del när man ser till antalet invånare i staden och antalet bostäder som finns på marknaden.

SCB håller också koll på hur många som tillkommer till städer och flyttar ut, och räknar sedan fram om staden växer eller inte. Under 2020 har har Gävle ökat med 963 invånare. Beroende på om fler har flyttat till staden eller från staden så påverkar detta naturligtvis bostadsmarknaden.

Populära städer där vi listar alla hyresvärdar