Alla hyresvärdar i Landvetter

Vi listar alla kommunala och privata hyresvärdar i Landvetter och närliggande områden

Vår lista på kommunala och privata hyresvärdar i Landvetter

Genom att använda vår lista av privata och kommunala hyresvärdar i Landvetter kan du med enkelhet få en översikt och skapa kontakt med de bostadsföretag som eventuellt har din drömbostad tillgänglig.

Vanliga frågor

Hur kan jag hitta hyresvärdar i Landvetter?

Bostadsmarknaden i Landvetter är svår att lyckas på. Vi på Hyresvärdslistan tycker att ett av de bästa sätten att finna ett hem är att vända sig direkt till lokala hyresvärdar i Landvetter och på så sätt komma åt bostäder som annars släpps ut på den öppna marknaden. Hyresvärdarna och deras kontaktuppgifter hittar du här på vår site.

Ska jag välja en kommunal eller privat hyresvärd i Landvetter?

Enligt Hem och Hyra så finns det rent generellt både fördelar och nackdelar med de två alternativen. De kommunala hyresvärdarna har ofta lägre hyror och lyssnar mer på hyresgästerna. Fördelen med en privat hyresvärd är att de ofta är mindre, och på så sätt kan man få sin röst hörd, om man har en personlig relation till sin hyresvärd.

Populära bostadsområden i Landvetter

Landvetter har flera olika områden beroende på vad man är ute efter. Bara för att nämna några, är till exempel Centrum, Björröd och Härkeshult kända i staden och där vill många gärna hitta en bostad. Naturligtvis kan detta göra det något svårare att hitta boende eller lägenhet just i dessa områden. Dock så kan du använda vår lista med kommunala och privata hyresvärdar i Landvetter för att på detta sätt höra av dig till hyresvärdar innan din drömbostad blir ledig. Detta är bara en av fördelarna med att använda vår lista med hyresvärdar när man letar bostad i Landvetter, och vi hoppas naturligtvis att den ska kunna hjälpa dig att hitta en bostad så snabbt som möjligt.

Landvetter har också en del populära platser man kan besöka. Gunnebo Slot, Kåsjön och Wendelsbergs Friluftsområde är några av de möjligheter som Landvetter erbjuder och oavsett om det är en grå höstdag eller en fin vårdag så finns det ofta en passande aktivitet för dig och din familj.

Hitta en hyresbostad i Landvetter

Precis som i många andra städer är Landvetter rätt så utmanande när man ska försöka att hitta bostad, vilket kan kopplas till många orsaker. Enligt SCB så har Landvetter 7 152 invånare, så det är långt ifrån så befolkat som i storstäderna, men oavsett är det eventuellt rätt tufft att hitta en ledig lägenhet. Man brukar säga att ca 5% av befolkningen alltid är bostadssökande, vilket alltså är en hel del när man ser till det totala antalet invånare i staden och antalet bostäder som finns på marknaden.

SCB för också statistik på hur många som tillkommer till städer och flyttar ut, och räknar sedan fram om staden växer eller inte. Under 2020 har har Landvetter minskat med 26 invånare. Beroende på om fler har flyttat till staden eller från staden så påverkar detta naturligtvis bostadsmarknaden.

Populära städer där vi listar alla hyresvärdar