Alla hyresvärdar i Lidingö

Vi listar alla kommunala och privata hyresvärdar i Lidingö och närliggande områden

Vår lista på kommunala och privata hyresvärdar i Lidingö

Genom att använda vår lista av privata och kommunala hyresvärdar i Lidingö kan du enkelt få en överblick och skapa kontakt med de företag som eventuellt har din drömbostad tillgänglig.

Vanliga frågor

Hur kan jag hitta hyresvärdar i Lidingö?

Bostadsmarknaden i Lidingö är en utmaning att lyckas på. Vi på Hyresvärdslistan har kommit fram till att ett av de bästa sätten att hitta en bostad är att vända sig direkt till lokala hyresvärdar i Lidingö och på så sätt komma åt bostäder som annars släpps ut på den öppna marknaden. Hyresvärdarna och deras kontaktuppgifter hittar du här på vår site.

är det bäst med en kommunal eller privat hyresvärd i Lidingö?

Enligt Hem och Hyra så finns det rent generellt både positiva och negativa aspekter med de två alternativen. De kommunala hyresvärdarna har ofta lägre boendekostnad och lyssnar mer på hyresgästerna. Fördelen med en privat hyresvärd är att de ofta är mindre, och på så sätt kan man få sin åsikt hörd, om man har en personlig explanation till sin hyresvärd.

Populära bostadsområden i Lidingö

Lidingö har många olika områden beroende på vad man letar efter. Bara för att nämna några, är till exempel Harserud, Brevik och Larsberg välkända i staden och där vill många gärna hitta boende. Naturligtvis kan detta göra det något svårare att hitta en bostad eller lägenhet just i dessa områden. Dock så kan du ta hjälp av vår lista med kommunala och privata hyresvärdar i Lidingö för att på detta sätt nå ut till hyresvärdar innan din drömbostad kommer ut på marknaden. Detta är bara en av fördelarna med att använda vår lista med hyresvärdar när man letar bostad i Lidingö, och vi hoppas naturligtvis att den ska kunna hjälpa dig att hitta en bostad snabbare.

Lidingö har också en del landmärken man kan besöka. Millesgården Museum, Fjälderholmarna och Brunnsviken är några av de möjligheter som Lidingö erbjuder och oavsett om det är en tråkig höstdag eller en solig vårdag så finns det ofta en passande aktivitet för dig och din familj.

Hitta en hyresbostad i Lidingö

Precis som i många andra städer är Lidingö relativt utmanande när man ska försöka att hitta bostad, vilket kan kopplas till många orsaker. Enligt SCB så har Lidingö 48 123 invånare, så det är långt ifrån så befolkat som i storstäderna, men oavsett är det eventuellt rätt tufft att hitta en ledig bostad. Man brukar säga att ca 5% av befolkningen alltid är bostadssökande, vilket alltså är en hel del när man ser till antalet invånare i staden och antalet bostäder som finns på marknaden.

SCB för också statistik på hur många som tillkommer till städer och flyttar ut, och räknar sedan fram om staden växer eller inte. Under 2020 har har Lidingö ökat med 305 invånare. Beroende på om fler har flyttat till staden eller från staden så påverkar detta naturligtvis bostadsmarknaden.

Populära städer där vi listar alla hyresvärdar