Alla hyresvärdar i Ljusdal

Vi listar alla kommunala och privata hyresvärdar i Ljusdal och närliggande områden

Vår lista på kommunala och privata hyresvärdar i Ljusdal

Genom att använda vår lista av privata och kommunala hyresvärdar i Ljusdal kan du enkelt få en översikt och skapa kontakt med de företag som eventuellt har din drömbostad tillgänglig.

Vanliga frågor

Hur kan jag hitta hyresvärdar i Ljusdal?

Bostadsmarknaden i Ljusdal är en utmaning att lyckas på. Vi på Hyresvärdslistan tycker att ett av de bästa sätten att hitta en hyresbostad är att vända sig direkt till lokala hyresvärdar i Ljusdal och på så sätt komma åt bostäder som annars släpps ut på den öppna marknaden. Hyresvärdarna och deras kontaktuppgifter hittar du här på vår site.

Ska man ha en kommunal eller privat hyresvärd i Ljusdal?

Enligt Hem och Hyra så finns det rent generellt både positiva och negativa aspekter med de två alternativen. De kommunala hyresvärdarna har ofta lägre boendekostnad och lyssnar mer på de som bor i bostäderna. Fördelen med en privat hyresvärd är att de ofta är mindre, och på så sätt kan man få sin röst hörd, om man har en personlig tally till sin hyresvärd.

Populära bostadsområden i Ljusdal

Ljusdal har flera olika områden beroende på vad man är ute efter. Bara för att nämna några, är till exempel Järvsö, Centrum och Lillhaga välkända i staden och där vill många gärna hitta en bostad. Naturligtvis kan detta göra det något svårare att hitta en bostad eller lägenhet just i dessa områden. Dock så kan du använda vår lista med kommunala och privata hyresvärdar i Ljusdal för att på detta sätt nå ut till hyresvärdar innan din drömbostad kommer ut på marknaden. Detta är bara en av fördelarna med att använda vår lista med hyresvärdar under sin bostadsjakt i Ljusdal, och vi hoppas naturligtvis att den ska kunna hjälpa dig att hitta en bostad snabbare.

Ljusdal har också en del populära platser man kan besöka. Hamra National Park, Wildlife Sweden-Camp Ängra och Grontjarn naturreserve är några av de aktiviteter som Ljusdal erbjuder och oavsett om det är en tråkig höstdag eller en fin vårdag så finns det ofta en passande aktivitet för dig och din familj.

Hitta en hyresbostad i Ljusdal

Precis som i många andra städer är Ljusdal rätt så utmanande när man ska försöka att hitta bostad, vilket kan kopplas till många orsaker. Enligt SCB så har Ljusdal 18 949 invånare, så det är långt ifrån så befolkat som i storstäderna, men oavsett kan det vara rätt tufft att hitta en ledig lägenhet. Man brukar säga att ca 5% av befolkningen alltid är bostadssökande, vilket alltså är en hel del när man ser till antalet invånare i staden och antalet bostäder som finns på marknaden.

SCB håller också koll på hur många som tillkommer till städer och flyttar ut, och räknar sedan fram om staden växer eller inte. Under 2020 har har Ljusdal minskat med 84 invånare. Beroende på om fler har flyttat till staden eller från staden så påverkar detta naturligtvis bostadsmarknaden.

Populära städer där vi listar alla hyresvärdar