Alla hyresvärdar i Luleå

Vi listar alla kommunala och privata hyresvärdar i Luleå och närliggande områden

Vår lista på kommunala och privata hyresvärdar i Luleå

Genom att använda vår lista av privata och kommunala hyresvärdar i Luleå kan du enkelt få en översikt och skapa kontakt med de bostadsföretag som eventuellt har din drömbostad tillgänglig.

Vanliga frågor

Hur kan jag hitta hyresvärdar i Luleå?

Bostadsmarknaden i Luleå är tuff att lyckas på. Vi på Hyresvärdslistan har kommit fram till att ett av de bästa sätten att hitta ett hem är att vända sig direkt till lokala hyresvärdar i Luleå och på så sätt komma åt bostäder som annars släpps ut på den öppna marknaden. Hyresvärdarna och deras kontaktuppgifter hittar du här på vår site.

Ska jag välja en kommunal eller privat hyresvärd i Luleå?

Enligt Hem och Hyra så finns det rent generellt både positiva och negativa aspekter med de två alternativen. De kommunala hyresvärdarna har ofta lägre boendekostnad och lyssnar mer på hyresgästerna. Fördelen med en privat hyresvärd är att de ofta är mindre, och på så sätt kan man få sin åsikt hörd, om man har en personlig story till sin hyresvärd.

Populära bostadsområden i Luleå

Luleå har flera olika områden beroende på vad man letar efter. Bara för att nämna några, är till exempel Centrum, Bergnäset och Svartöstaden välkända i staden och där vill många gärna hitta en bostad. Naturligtvis kan detta göra det lite svårare att hitta en bostad eller lägenhet just där. Dock så kan du ta hjälp av vår lista med kommunala och privata hyresvärdar i Luleå för att på detta sätt höra av dig till hyresvärdar innan din drömbostad blir ledig. Detta är bara en av fördelarna med att använda vår lista med hyresvärdar när man letar bostad i Luleå, och vi hoppas naturligtvis att den ska kunna hjälpa dig att hitta en bostad så fort som möjligt.

Luleå har också en del landmärken man kan besöka. Gammelstad kirkeby, Teknikens Hus och Isbanan Luleå är några av de aktiviteter som Luleå erbjuder och oavsett om det är en rengnig höstdag eller en solig vårdag så finns det ofta en passande aktivitet för dig och din familj.

Hitta en hyresbostad i Luleå

Precis som i många andra städer är Luleå ganska så utmanande när man ska försöka att hitta bostad, vilket kan kopplas till många orsaker. Enligt SCB så har Luleå 78 105 invånare, så det är långt ifrån så befolkat som i storstäderna, men oavsett är det eventuellt rätt tufft att hitta en ledig lägenhet. Man brukar säga att ca 5% av befolkningen alltid är bostadssökande, vilket alltså är en hel del när man ser till mängden invånare i staden och antalet bostäder som finns på marknaden.

SCB håller också koll på hur många som tillkommer till städer och flyttar ut, och räknar sedan fram om staden växer eller inte. Under 2020 har har Luleå ökat med 273 invånare. Beroende på om fler har flyttat till staden eller från staden så påverkar detta naturligtvis bostadsmarknaden.

Populära städer där vi listar alla hyresvärdar