Alla hyresvärdar i Lund

Vi listar alla kommunala och privata hyresvärdar i Lund och närliggande områden

Vår lista på kommunala och privata hyresvärdar i Lund

Genom att använda vår lista av privata och kommunala hyresvärdar i Lund kan du med enkelhet få en överblick och skapa kontakt med de bostadsföretag som eventuellt har din drömbostad tillgänglig.

Vanliga frågor

Hur kan jag hitta hyresvärdar i Lund?

Bostadsmarknaden i Lund är svår att lyckas på. Vi på Hyresvärdslistan anser att ett av de bästa sätten att finna ett hem är att vända sig direkt till lokala hyresvärdar i Lund och på så sätt komma åt bostäder som annars släpps ut på den öppna marknaden. Hyresvärdarna och deras kontaktuppgifter hittar du här på vår site.

Ska jag välja en kommunal eller privat hyresvärd i Lund?

Enligt Hem och Hyra så finns det rent generellt både positiva och negativa aspekter med de två alternativen. De kommunala hyresvärdarna har ofta lägre boendekostnad och lyssnar mer på hyresgästerna. Fördelen med en privat hyresvärd är att de ofta är mindre, och på så sätt kan man få sin åsikt hörd, om man har en personlig relation till sin hyresvärd.

Populära bostadsområden i Lund

Lund har många olika områden beroende på vad man är ute efter. Bara för att nämna några, är till exempel Norra Fäladen, Tuna och Centrum välkända i staden och där vill många gärna hitta boende. Naturligtvis kan detta göra det lite svårare att hitta boende eller lägenhet just där. Dock så kan du använda vår lista med kommunala och privata hyresvärdar i Lund för att på detta sätt höra av dig till hyresvärdar innan din drömbostad blir ledig. Detta är bara en av fördelarna med att använda vår lista med hyresvärdar under sin bostadsjakt i Lund, och vi hoppas naturligtvis att den ska kunna hjälpa dig att hitta en bostad snabbare.

Lund har också en del sevärdheter man kan besöka. Lund Domkirke, Botanisk Have Lund och Kulturen är några av de möjligheter som Lund erbjuder och oavsett om det är en grå höstdag eller en fin vårdag så finns det ofta en passande aktivitet för dig och din familj.

Hitta en hyresbostad i Lund

Precis som i många andra städer är Lund ganska så utmanande när man ska försöka att hitta bostad, vilket kan kopplas till många orsaker. Enligt SCB så har Lund 124 935 invånare, så det är långt ifrån så befolkat som i storstäderna, men oavsett kan det vara rätt tufft att hitta en ledig bostad. Man brukar säga att ca 5% av befolkningen alltid är bostadssökande, vilket alltså blir en hel del när man ser till mängden invånare i staden och antalet bostäder som finns på marknaden.

SCB håller också koll på hur många som tillkommer till städer och flyttar ut, och räknar sedan fram om staden växer eller inte. Under 2020 har har Lund ökat med 1 987 invånare. Beroende på om fler har flyttat till staden eller från staden så påverkar detta naturligtvis bostadsmarknaden.

Populära städer där vi listar alla hyresvärdar