Alla hyresvärdar på Öland

Vi listar alla kommunala och privata hyresvärdar på Öland och närliggande områden

Vår lista på kommunala och privata hyresvärdar på Öland

Genom att använda vår lista av privata och kommunala hyresvärdar på Öland kan du med enkelhet få en överblick och skapa kontakt med de bostadsföretag som eventuellt har din drömbostad tillgänglig.

Vanliga frågor

Hur kan jag hitta hyresvärdar på Ölamd?

Bostadsmarknaden på Ölamdär en utmaning att lyckas på. Vi på Hyresvärdslistan anser att ett av de bästa sätten att hitta ett hem är att vända sig direkt till lokala hyresvärdar på Öland aden och på så sätt komma åt bostäder som annars släpps ut på den öppna marknaden. Hyresvärdarna och deras kontaktuppgifter hittar du här på vår site.

Ska man ha en kommunal eller privat hyresvärd på Öland?

Enligt Hem och Hyra så finns det rent generellt både positiva och negativa aspekter med de två alternativen. De kommunala hyresvärdarna har ofta lägre boendekostnad och lyssnar mer på de som bor i bostäderna. Fördelen med en privat hyresvärd är att de ofta är mindre, och på så sätt kan man få sin röst hörd, om man har en personlig balance till sin hyresvärd.

Populära bostadsområden på Öland

Öland har många olika områden beroende på vad man är ute efter. Bara för att nämna några, är till exempel Färjestaden känd i staden och där vill många gärna hitta boende. Naturligtvis kan detta göra det lite svårare att hitta en bostad eller lägenhet just där. Dock så kan du ta hjälp av vår lista med kommunala och privata hyresvärdar på Öland för att på detta sätt nå ut till hyresvärdar innan din drömbostad blir ledig. Detta är bara en av fördelarna med att använda vår lista med hyresvärdar när man letar bostad på Öland, och vi hoppas naturligtvis att den ska kunna hjälpa dig att hitta en bostad så snabbt som möjligt.

Öland har också en del landmärken man kan besöka. Lerkaka Väderkvarnar, Gråborg och Karlevi Runestone är några av de möjligheter som Öland erbjuder och oavsett om det är en tråkig höstdag eller en fin vårdag så finns det ofta en passande aktivitet för dig och din familj.

Hitta en hyresbostad på Öland

Precis som i många andra städer kan Öland vara ganska så utmanande när man ska försöka att hitta bostad, vilket kan kopplas till många orsaker. Enligt SCB så har t.ex Färjestaden 5 966 invånare, så det är långt ifrån så befolkat som i storstäderna, men oavsett kan det vara rätt tufft att hitta en ledig lägenhet. Man brukar säga att ca 5% av befolkningen alltid är bostadssökande, vilket alltså är en hel del när man ser till antalet invånare i staden och antalet bostäder som finns på marknaden.

SCB för också statistik på hur många som tillkommer till städer och flyttar ut, och räknar sedan fram om staden växer eller inte. Under 2020 har har t.ex Färjestaden ökat med 20 invånare. Beroende på om fler har flyttat till staden eller från staden så påverkar detta naturligtvis bostadsmarknaden.

Populära städer där vi listar alla hyresvärdar