Alla hyresvärdar i Sävedalen

Vi listar alla kommunala och privata hyresvärdar i Sävedalen och närliggande områden

Vår lista på kommunala och privata hyresvärdar i Sävedalen

Genom att använda vår lista av privata och kommunala hyresvärdar i Sävedalen kan du utan problem få en överblick och skapa kontakt med de bostadsföretag som eventuellt har din drömbostad tillgänglig.

Vanliga frågor

Hur kan jag hitta hyresvärdar i Sävedalen?

Bostadsmarknaden i Sävedalen är tuff att lyckas på. Vi på Hyresvärdslistan anser att ett av de bästa sätten att hitta ett hem är att vända sig direkt till lokala hyresvärdar i Sävedalen och på så sätt komma åt bostäder som annars släpps ut på den öppna marknaden. Hyresvärdarna och deras kontaktuppgifter hittar du här på vår site.

Ska man ha en kommunal eller privat hyresvärd i Sävedalen?

Enligt Hem och Hyra så finns det rent generellt både positiva och negativa aspekter med de två alternativen. De kommunala hyresvärdarna har ofta lägre hyror och lyssnar mer på de som bor i bostäderna. Fördelen med en privat hyresvärd är att de ofta är mindre, och på så sätt kan man få sin åsikt hörd, om man har en personlig tab till sin hyresvärd.

Populära bostadsområden i Sävedalen

Sävedalen har många olika områden beroende på vad man är ute efter. Bara för att nämna några, är till exempel Sävedalen och Södra välkända i staden och där vill många gärna hitta boende. Naturligtvis kan detta göra det lite svårare att hitta boende eller lägenhet just i dessa områden. Dock så kan du ta hjälp av vår lista med kommunala och privata hyresvärdar i Sävedalen för att på detta sätt höra av dig till hyresvärdar innan din drömbostad kommer ut på marknaden. Detta är bara en av fördelarna med att använda vår lista med hyresvärdar under sin bostadsjakt i Sävedalen, och vi hoppas naturligtvis att den ska kunna hjälpa dig att hitta en bostad snabbare.

Sävedalen har också en del landmärken man kan besöka. Gunnebo Slot, Kåsjön och Stenkyrkan är några av de aktiviteter som Sävedalen erbjuder och oavsett om det är en grå höstdag eller en trevlig vårdag så finns det ofta en passande aktivitet för dig och din familj.

Hitta en hyresbostad i Sävedalen

Precis som i många andra städer är Sävedalen relativt utmanande när man ska försöka att hitta bostad, vilket kan kopplas till många orsaker. Enligt SCB så har Sävedalen 12 036 invånare, så det är långt ifrån så befolkat som i storstäderna, men oavsett kan det vara rätt tufft att hitta en ledig lägenhet. Man brukar säga att ca 5% av befolkningen konstant är bostadssökande, vilket alltså är en hel del när man ser till antalet invånare i staden och antalet bostäder som finns på marknaden.

SCB håller också koll på hur många som tillkommer till städer och flyttar ut, och räknar sedan fram om staden växer eller inte. Under 2020 har har Sävedalen ökat med 258 invånare. Beroende på om fler har flyttat till staden eller från staden så påverkar detta naturligtvis bostadsmarknaden.

Populära städer där vi listar alla hyresvärdar