Alla hyresvärdar i Sigtuna

Vi listar alla kommunala och privata hyresvärdar i Sigtuna och närliggande områden

Vår lista på kommunala och privata hyresvärdar i Sigtuna

Genom att använda vår lista av privata och kommunala hyresvärdar i Sigtuna kan du med enkelhet få en överblick och skapa kontakt med de bostadsföretag som eventuellt har din drömbostad tillgänglig.

Vanliga frågor

Hur kan jag hitta hyresvärdar i Sigtuna?

Bostadsmarknaden i Sigtuna är tuff att lyckas på. Vi på Hyresvärdslistan har kommit fram till att ett av de bästa sätten att finna en bostad är att vända sig direkt till lokala hyresvärdar i Sigtuna och på så sätt komma åt bostäder som annars släpps ut på den öppna marknaden. Hyresvärdarna och deras kontaktuppgifter hittar du här på vår site.

Ska man ha en kommunal eller privat hyresvärd i Sigtuna?

Enligt Hem och Hyra så finns det rent generellt både fördelar och nackdelar med de två alternativen. De kommunala hyresvärdarna har ofta lägre hyror och lyssnar mer på hyresgästerna. Fördelen med en privat hyresvärd är att de ofta är mindre, och på så sätt kan man få sin röst hörd, om man har en personlig tally till sin hyresvärd.

Populära bostadsområden i Sigtuna

Sigtuna har många olika områden beroende på vad man är ute efter. Bara för att nämna några, är till exempel Märsta, Centrum och Sigtuna Stadsänger kända i staden och där vill många gärna hitta en bostad. Naturligtvis kan detta göra det lite svårare att hitta en bostad eller lägenhet just där. Dock så kan du ta hjälp av vår lista med kommunala och privata hyresvärdar i Sigtuna för att på detta sätt nå ut till hyresvärdar innan din drömbostad kommer ut på marknaden. Detta är bara en av fördelarna med att använda vår lista med hyresvärdar när man letar bostad i Sigtuna, och vi hoppas naturligtvis att den ska kunna hjälpa dig att hitta en bostad snabbare.

Sigtuna har också en del landmärken man kan besöka. Venngarn Castle, St. Mary’s Church och Steninge Palace är några av de möjligheter som Sigtuna erbjuder och oavsett om det är en tråkig höstdag eller en trevlig vårdag så finns det ofta en passande aktivitet för dig och din familj.

Hitta en hyresbostad i Sigtuna

Precis som i många andra städer är Sigtuna rätt så utmanande när man ska försöka att hitta bostad, vilket kan kopplas till många orsaker. Enligt SCB så har Sigtuna 48 964 invånare, så det är långt ifrån så befolkat som i storstäderna, men oavsett kan det vara rätt tufft att hitta en ledig lägenhet. Man brukar säga att ca 5% av befolkningen konstant är bostadssökande, vilket alltså blir en hel del när man ser till det totala antalet invånare i staden och antalet bostäder som finns på marknaden.

SCB för också statistik på hur många som tillkommer till städer och flyttar ut, och räknar sedan fram om staden växer eller inte. Under 2020 har har Sigtuna ökat med 834 invånare. Beroende på om fler har flyttat till staden eller från staden så påverkar detta naturligtvis bostadsmarknaden.

Populära städer där vi listar alla hyresvärdar