Alla hyresvärdar i Södertälje

Vi listar alla kommunala och privata hyresvärdar i Södertälje och närliggande områden

Vår lista på kommunala och privata hyresvärdar i Södertälje

Genom att använda vår lista av privata och kommunala hyresvärdar i Södertälje kan du enkelt få en översikt och skapa kontakt med de företag som eventuellt har din drömbostad tillgänglig.

Vanliga frågor

Hur hittar jag hyresvärdar i Södertälje?

Bostadsmarknaden i Södertälje är tuff att lyckas på. Vi på Hyresvärdslistan anser att ett av de bästa sätten att finna en hyresbostad är att vända sig direkt till lokala hyresvärdar i Södertälje och på så sätt komma åt bostäder som annars släpps ut på den öppna marknaden. Hyresvärdarna och deras kontaktuppgifter hittar du här på vår site.

Ska jag välja en kommunal eller privat hyresvärd i Södertälje?

Enligt Hem och Hyra så finns det rent generellt både positiva och negativa aspekter med de två alternativen. De kommunala hyresvärdarna har ofta lägre boendekostnad och lyssnar mer på de som bor i bostäderna. Fördelen med en privat hyresvärd är att de ofta är mindre, och på så sätt kan man få sin röst hörd, om man har en personlig story till sin hyresvärd.

Populära bostadsområden i Södertälje

Södertälje har många olika områden beroende på vad man är ute efter. Bara för att nämna några, är till exempel Centrum, Lina Hage och Hovsjö välkända i staden och där vill många gärna hitta boende. Naturligtvis kan detta göra det något svårare att hitta boende eller lägenhet just i dessa områden. Dock så kan du använda vår lista med kommunala och privata hyresvärdar i Södertälje för att på detta sätt höra av dig till hyresvärdar innan din drömbostad kommer ut på marknaden. Detta är bara en av fördelarna med att använda vår lista med hyresvärdar under sin bostadsjakt i Södertälje, och vi hoppas naturligtvis att den ska kunna hjälpa dig att hitta en bostad så snabbt som möjligt.

Södertälje har också en del sevärdheter man kan besöka. Tom Tits Experiment, Torekällberget och Södertälje kanal är några av de aktiviteter som Södertälje erbjuder och oavsett om det är en grå höstdag eller en trevlig vårdag så finns det ofta en passande aktivitet för dig och din familj.

Hitta en hyresbostad i Södertälje

Precis som i många andra städer är Södertälje relativt utmanande när man ska försöka att hitta bostad, vilket kan kopplas till många orsaker. Enligt SCB så har Södertälje 98 979 invånare, så det är långt ifrån så befolkat som i storstäderna, men oavsett är det eventuellt rätt tufft att hitta en ledig bostad. Man brukar säga att ca 5% av befolkningen konstant är bostadssökande, vilket alltså är en hel del när man ser till antalet invånare i staden och antalet bostäder som finns på marknaden.

SCB för också statistik på hur många som tillkommer till städer och flyttar ut, och räknar sedan fram om staden växer eller inte. Under 2020 har har Södertälje ökat med 1 598 invånare. Beroende på om fler har flyttat till staden eller från staden så påverkar detta naturligtvis bostadsmarknaden.

Populära städer där vi listar alla hyresvärdar