Alla hyresvärdar i Sollentuna

Vi listar alla kommunala och privata hyresvärdar i Sollentuna och närliggande områden

Vår lista på kommunala och privata hyresvärdar i Sollentuna

Genom att använda vår lista av privata och kommunala hyresvärdar i Sollentuna kan du utan problem få en överblick och skapa kontakt med de bostadsföretag som eventuellt har din drömbostad tillgänglig.

Vanliga frågor

Hur hittar jag hyresvärdar i Sollentuna?

Bostadsmarknaden i Sollentuna är tuff att lyckas på. Vi på Hyresvärdslistan har kommit fram till att ett av de bästa sätten att finna en hyresbostad är att vända sig direkt till lokala hyresvärdar i Sollentuna och på så sätt komma åt bostäder som annars släpps ut på den öppna marknaden. Hyresvärdarna och deras kontaktuppgifter hittar du här på vår site.

är det bäst med en kommunal eller privat hyresvärd i Sollentuna?

Enligt Hem och Hyra så finns det rent generellt både fördelar och nackdelar med de två alternativen. De kommunala hyresvärdarna har ofta lägre hyror och lyssnar mer på de som bor i bostäderna. Fördelen med en privat hyresvärd är att de ofta är mindre, och på så sätt kan man få sin röst hörd, om man har en personlig bill till sin hyresvärd.

Populära bostadsområden i Sollentuna

Sollentuna har många olika områden beroende på vad man är ute efter. Bara för att nämna några, är till exempel Tureberg, Edsberg och Edsviken välkända i staden och där vill många gärna hitta boende. Naturligtvis kan detta göra det lite svårare att hitta boende eller lägenhet just i dessa områden. Dock så kan du ta hjälp av vår lista med kommunala och privata hyresvärdar i Sollentuna för att på detta sätt nå ut till hyresvärdar innan din drömbostad blir ledig. Detta är bara en av fördelarna med att använda vår lista med hyresvärdar under sin bostadsjakt i Sollentuna, och vi hoppas naturligtvis att den ska kunna hjälpa dig att hitta en bostad snabbare.

Sollentuna har också en del sevärdheter man kan besöka. Järvafältet naturreservat, Edsbergsparken och Sollentuna Golfsbana är några av de möjligheter som Sollentuna erbjuder och oavsett om det är en rengnig höstdag eller en solig vårdag så finns det ofta en passande aktivitet för dig och din familj.

Hitta en hyresbostad i Sollentuna

Precis som i många andra städer är Sollentuna rätt så utmanande när man ska försöka att hitta bostad, vilket kan kopplas till många orsaker. Enligt SCB så har Sollentuna 73 857 invånare, så det är långt ifrån så befolkat som i storstäderna, men oavsett kan det vara rätt tufft att hitta en ledig bostad. Man brukar säga att ca 5% av befolkningen alltid är bostadssökande, vilket alltså blir en hel del när man ser till antalet invånare i staden och antalet bostäder som finns på marknaden.

SCB håller också koll på hur många som tillkommer till städer och flyttar ut, och räknar sedan fram om staden växer eller inte. Under 2020 har har Sollentuna ökat med 1 329 invånare. Beroende på om fler har flyttat till staden eller från staden så påverkar detta naturligtvis bostadsmarknaden.

Populära städer där vi listar alla hyresvärdar