Alla hyresvärdar i Solna

Vi listar alla kommunala och privata hyresvärdar i Solna och närliggande områden

Vår lista på kommunala och privata hyresvärdar i Solna

Genom att använda vår lista av privata och kommunala hyresvärdar i Solna kan du utan problem få en överblick och skapa kontakt med de bostadsföretag som eventuellt har din drömbostad tillgänglig.

Vanliga frågor

Hur kan jag hitta hyresvärdar i Solna?

Bostadsmarknaden i Solna är tuff att lyckas på. Vi på Hyresvärdslistan har kommit fram till att ett av de bästa sätten att finna en bostad är att vända sig direkt till lokala hyresvärdar i Solna och på så sätt komma åt bostäder som annars släpps ut på den öppna marknaden. Hyresvärdarna och deras kontaktuppgifter hittar du här på vår site.

är det bäst med en kommunal eller privat hyresvärd i Solna?

Enligt Hem och Hyra så finns det rent generellt både fördelar och nackdelar med de två alternativen. De kommunala hyresvärdarna har ofta lägre hyror och lyssnar mer på de som bor i bostäderna. Fördelen med en privat hyresvärd är att de ofta är mindre, och på så sätt kan man få sin åsikt hörd, om man har en personlig checking account till sin hyresvärd.

Populära bostadsområden i Solna

Solna har flera olika områden beroende på vad man letar efter. Bara för att nämna några, är till exempel Frösunda, Huvudsta och Bergshamra välkända i staden och där vill många gärna hitta en bostad. Naturligtvis kan detta göra det lite svårare att hitta en bostad eller lägenhet just i dessa områden. Dock så kan du använda vår lista med kommunala och privata hyresvärdar i Solna för att på detta sätt nå ut till hyresvärdar innan din drömbostad blir ledig. Detta är bara en av fördelarna med att använda vår lista med hyresvärdar när man letar bostad i Solna, och vi hoppas naturligtvis att den ska kunna hjälpa dig att hitta en bostad snabbare.

Solna har också en del populära platser man kan besöka. Hagaparken, Ulriksdal Slot och Buttefly House är några av de möjligheter som Solna erbjuder och oavsett om det är en grå höstdag eller en fin vårdag så finns det ofta en passande aktivitet för dig och din familj.

Hitta en hyresbostad i Solna

Precis som i många andra städer är Solna ganska så utmanande när man ska försöka att hitta bostad, vilket kan kopplas till många orsaker. Enligt SCB så har Solna 82 429 invånare, så det är långt ifrån så befolkat som i storstäderna, men oavsett är det eventuellt rätt tufft att hitta en ledig lägenhet. Man brukar säga att ca 5% av befolkningen konstant är bostadssökande, vilket alltså är en hel del när man ser till antalet invånare i staden och antalet bostäder som finns på marknaden.

SCB håller också koll på hur många som tillkommer till städer och flyttar ut, och räknar sedan fram om staden växer eller inte. Under 2020 har har Solna ökat med 1 479 invånare. Beroende på om fler har flyttat till staden eller från staden så påverkar detta naturligtvis bostadsmarknaden.

Populära städer där vi listar alla hyresvärdar