Alla hyresvärdar i Sundsvall

Vi listar alla kommunala och privata hyresvärdar i Sundsvall och närliggande områden

Vår lista på kommunala och privata hyresvärdar i Sundsvall

Genom att använda vår lista av privata och kommunala hyresvärdar i Sundsvall kan du med enkelhet få en överblick och skapa kontakt med de företag som eventuellt har din drömbostad tillgänglig.

Vanliga frågor

Hur kan jag hitta hyresvärdar i Sundsvall?

Bostadsmarknaden i Sundsvall är svår att lyckas på. Vi på Hyresvärdslistan tycker att ett av de bästa sätten att hitta en bostad är att vända sig direkt till lokala hyresvärdar i Sundsvall och på så sätt komma åt bostäder som annars släpps ut på den öppna marknaden. Hyresvärdarna och deras kontaktuppgifter hittar du här på vår site.

Ska jag välja en kommunal eller privat hyresvärd i Sundsvall?

Enligt Hem och Hyra så finns det rent generellt både fördelar och nackdelar med de två alternativen. De kommunala hyresvärdarna har ofta lägre boendekostnad och lyssnar mer på hyresgästerna. Fördelen med en privat hyresvärd är att de ofta är mindre, och på så sätt kan man få sin röst hörd, om man har en personlig relation till sin hyresvärd.

Populära bostadsområden i Sundsvall

Sundsvall har flera olika områden beroende på vad man är ute efter. Bara för att nämna några, är till exempel Granloholm, Korsta och Centrum kända i staden och där vill många gärna hitta en bostad. Naturligtvis kan detta göra det lite svårare att hitta en bostad eller lägenhet just där. Dock så kan du använda vår lista med kommunala och privata hyresvärdar i Sundsvall för att på detta sätt nå ut till hyresvärdar innan din drömbostad kommer ut på marknaden. Detta är bara en av fördelarna med att använda vår lista med hyresvärdar när man letar bostad i Sundsvall, och vi hoppas naturligtvis att den ska kunna hjälpa dig att hitta en bostad så snabbt som möjligt.

Sundsvall har också en del sevärdheter man kan besöka. Norra Berget, Himlabadet och Kulturmagasinet är några av de möjligheter som Sundsvall erbjuder och oavsett om det är en rengnig höstdag eller en trevlig vårdag så finns det ofta en passande aktivitet för dig och din familj.

Hitta en hyresbostad i Sundsvall

Precis som i många andra städer är Sundsvall relativt utmanande när man ska försöka att hitta bostad, vilket kan kopplas till många orsaker. Enligt SCB så har Sundsvall 99 449 invånare, så det är långt ifrån så befolkat som i storstäderna, men oavsett är det eventuellt rätt tufft att hitta en ledig bostad. Man brukar säga att ca 5% av befolkningen konstant är bostadssökande, vilket alltså blir en hel del när man ser till antalet invånare i staden och antalet bostäder som finns på marknaden.

SCB för också statistik på hur många som tillkommer till städer och flyttar ut, och räknar sedan fram om staden växer eller inte. Under 2020 har har Sundsvall ökat med 599 invånare. Beroende på om fler har flyttat till staden eller från staden så påverkar detta naturligtvis bostadsmarknaden.

Populära städer där vi listar alla hyresvärdar