Alla hyresvärdar i Täby

Vi listar alla kommunala och privata hyresvärdar i Täby och närliggande områden

Vår lista på kommunala och privata hyresvärdar i Täby

Genom att använda vår lista av privata och kommunala hyresvärdar i Täby kan du enkelt få en överblick och skapa kontakt med de bostadsföretag som eventuellt har din drömbostad tillgänglig.

Vanliga frågor

Hur kan jag hitta hyresvärdar i Täby?

Bostadsmarknaden i Täby är en utmaning att lyckas på. Vi på Hyresvärdslistan anser att ett av de bästa sätten att finna en bostad är att vända sig direkt till lokala hyresvärdar i Täby och på så sätt komma åt bostäder som annars släpps ut på den öppna marknaden. Hyresvärdarna och deras kontaktuppgifter hittar du här på vår site.

Ska man ha en kommunal eller privat hyresvärd i Täby?

Enligt Hem och Hyra så finns det rent generellt både fördelar och nackdelar med de två alternativen. De kommunala hyresvärdarna har ofta lägre boendekostnad och lyssnar mer på de som bor i bostäderna. Fördelen med en privat hyresvärd är att de ofta är mindre, och på så sätt kan man få sin röst hörd, om man har en personlig credit till sin hyresvärd.

Populära bostadsområden i Täby

Täby har många olika områden beroende på vad man är ute efter. Bara för att nämna några, är till exempel Centrum, Näsby Park och Viggbyholm kända i staden och där vill många gärna hitta en bostad. Naturligtvis kan detta göra det lite svårare att hitta boende eller lägenhet just där. Dock så kan du ta hjälp av vår lista med kommunala och privata hyresvärdar i Täby för att på detta sätt nå ut till hyresvärdar innan din drömbostad kommer ut på marknaden. Detta är bara en av fördelarna med att använda vår lista med hyresvärdar under sin bostadsjakt i Täby, och vi hoppas naturligtvis att den ska kunna hjälpa dig att hitta en bostad så fort som möjligt.

Täby har också en del sevärdheter man kan besöka. Taby Centrum, Täby kyrka och Jarlabanka Runestones är några av de möjligheter som Täby erbjuder och oavsett om det är en grå höstdag eller en solig vårdag så finns det ofta en passande aktivitet för dig och din familj.

Hitta en hyresbostad i Täby

Precis som i många andra städer är Täby relativt utmanande när man ska försöka att hitta bostad, vilket kan kopplas till många orsaker. Enligt SCB så har Täby 71 874 invånare, så det är långt ifrån så befolkat som i storstäderna, men oavsett kan det vara rätt tufft att hitta en ledig bostad. Man brukar säga att ca 5% av befolkningen konstant är bostadssökande, vilket alltså blir en hel del när man ser till mängden invånare i staden och antalet bostäder som finns på marknaden.

SCB håller också koll på hur många som tillkommer till städer och flyttar ut, och räknar sedan fram om staden växer eller inte. Under 2020 har har Täby ökat med 477 invånare. Beroende på om fler har flyttat till staden eller från staden så påverkar detta naturligtvis bostadsmarknaden.

Populära städer där vi listar alla hyresvärdar