Alla hyresvärdar i Uddevalla

Vi listar alla kommunala och privata hyresvärdar i Uddevalla och närliggande områden

Vår lista på kommunala och privata hyresvärdar i Uddevalla

Genom att använda vår lista av privata och kommunala hyresvärdar i Uddevalla kan du enkelt få en överblick och skapa kontakt med de bostadsföretag som eventuellt har din drömbostad tillgänglig.

Vanliga frågor

Hur kan jag hitta hyresvärdar i Uddevalla?

Bostadsmarknaden i Uddevalla är tuff att lyckas på. Vi på Hyresvärdslistan tycker att ett av de bästa sätten att hitta ett hem är att vända sig direkt till lokala hyresvärdar i Uddevalla och på så sätt komma åt bostäder som annars släpps ut på den öppna marknaden. Hyresvärdarna och deras kontaktuppgifter hittar du här på vår site.

Ska jag välja en kommunal eller privat hyresvärd i Uddevalla?

Enligt Hem och Hyra så finns det rent generellt både positiva och negativa aspekter med de två alternativen. De kommunala hyresvärdarna har ofta lägre hyror och lyssnar mer på hyresgästerna. Fördelen med en privat hyresvärd är att de ofta är mindre, och på så sätt kan man få sin åsikt hörd, om man har en personlig explanation till sin hyresvärd.

Populära bostadsområden i Uddevalla

Uddevalla har många olika områden beroende på vad man är ute efter. Bara för att nämna några, är till exempel Centrum, Hovhult och Österberget kända i staden och där vill många gärna hitta boende. Naturligtvis kan detta göra det något svårare att hitta boende eller lägenhet just där. Dock så kan du använda vår lista med kommunala och privata hyresvärdar i Uddevalla för att på detta sätt höra av dig till hyresvärdar innan din drömbostad kommer ut på marknaden. Detta är bara en av fördelarna med att använda vår lista med hyresvärdar när man letar bostad i Uddevalla, och vi hoppas naturligtvis att den ska kunna hjälpa dig att hitta en bostad så snabbt som möjligt.

Uddevalla har också en del landmärken man kan besöka. Moose Af Annerod, Emaus Lantgard och Bohuslans Museum är några av de möjligheter som Uddevalla erbjuder och oavsett om det är en rengnig höstdag eller en fin vårdag så finns det ofta en passande aktivitet för dig och din familj.

Hitta en hyresbostad i Uddevalla

Precis som i många andra städer är Uddevalla rätt så utmanande när man ska försöka att hitta bostad, vilket kan kopplas till många orsaker. Enligt SCB så har Uddevalla 56 703 invånare, så det är långt ifrån så befolkat som i storstäderna, men oavsett är det eventuellt rätt tufft att hitta en ledig lägenhet. Man brukar säga att ca 5% av befolkningen konstant är bostadssökande, vilket alltså är en hel del när man ser till det totala antalet invånare i staden och antalet bostäder som finns på marknaden.

SCB håller också koll på hur många som tillkommer till städer och flyttar ut, och räknar sedan fram om staden växer eller inte. Under 2020 har har Uddevalla ökat med 444 invånare. Beroende på om fler har flyttat till staden eller från staden så påverkar detta naturligtvis bostadsmarknaden.

Populära städer där vi listar alla hyresvärdar