Alla hyresvärdar i Vilhelmina

Vi listar alla kommunala och privata hyresvärdar i Vilhelmina och närliggande områden

Vår lista på kommunala och privata hyresvärdar i Vilhelmina

Genom att använda vår lista av privata och kommunala hyresvärdar i Vilhelmina kan du med enkelhet få en översikt och skapa kontakt med de bostadsföretag som eventuellt har din drömbostad tillgänglig.

Vanliga frågor

Hur kan jag hitta hyresvärdar i Vilhelmina?

Bostadsmarknaden i Vilhelmina är tuff att lyckas på. Vi på Hyresvärdslistan har kommit fram till att ett av de bästa sätten att finna en bostad är att vända sig direkt till lokala hyresvärdar i Vilhelmina och på så sätt komma åt bostäder som annars släpps ut på den öppna marknaden. Hyresvärdarna och deras kontaktuppgifter hittar du här på vår site.

Ska man ha en kommunal eller privat hyresvärd i Vilhelmina?

Enligt Hem och Hyra så finns det rent generellt både fördelar och nackdelar med de två alternativen. De kommunala hyresvärdarna har ofta lägre hyror och lyssnar mer på de som bor i bostäderna. Fördelen med en privat hyresvärd är att de ofta är mindre, och på så sätt kan man få sin åsikt hörd, om man har en personlig relation till sin hyresvärd.

Populära bostadsområden i Vilhelmina

Vilhelmina har många olika områden beroende på vad man letar efter. Bara för att nämna några, är till exempel Bergbackä och Volgsjöstrand kända i staden och där vill många gärna hitta boende. Naturligtvis kan detta göra det lite svårare att hitta boende eller lägenhet just i dessa områden. Dock så kan du ta hjälp av vår lista med kommunala och privata hyresvärdar i Vilhelmina för att på detta sätt höra av dig till hyresvärdar innan din drömbostad blir ledig. Detta är bara en av fördelarna med att använda vår lista med hyresvärdar när man letar bostad i Vilhelmina, och vi hoppas naturligtvis att den ska kunna hjälpa dig att hitta en bostad så snabbt som möjligt.

Vilhelmina har också en del landmärken man kan besöka. D Experience, Vojman och Volgsjön är några av de möjligheter som Vilhelmina erbjuder och oavsett om det är en rengnig höstdag eller en fin vårdag så finns det ofta en passande aktivitet för dig och din familj.

Hitta en hyresbostad i Vilhelmina

Precis som i många andra städer är Vilhelmina ganska så utmanande när man ska försöka att hitta bostad, vilket kan kopplas till många orsaker. Enligt SCB så har Vilhelmina 6 668 invånare, så det är långt ifrån så befolkat som i storstäderna, men oavsett kan det vara rätt tufft att hitta en ledig lägenhet. Man brukar säga att ca 5% av befolkningen alltid är bostadssökande, vilket alltså blir en hel del när man ser till antalet invånare i staden och antalet bostäder som finns på marknaden.

SCB håller också koll på hur många som tillkommer till städer och flyttar ut, och räknar sedan fram om staden växer eller inte. Under 2020 har har Vilhelmina minskat med 84 invånare. Beroende på om fler har flyttat till staden eller från staden så påverkar detta naturligtvis bostadsmarknaden.

Populära städer där vi listar alla hyresvärdar