Alla hyresvärdar i Ystad

Vi listar alla kommunala och privata hyresvärdar i Ystad och närliggande områden

Vår lista på kommunala och privata hyresvärdar i Ystad

Genom att använda vår lista av privata och kommunala hyresvärdar i Ystad kan du utan problem få en överblick och skapa kontakt med de bostadsföretag som eventuellt har din drömbostad tillgänglig.

Vanliga frågor

Hur kan jag hitta hyresvärdar i Ystad?

Bostadsmarknaden i Ystad är tuff att lyckas på. Vi på Hyresvärdslistan tycker att ett av de bästa sätten att finna en hyresbostad är att vända sig direkt till lokala hyresvärdar i Ystad och på så sätt komma åt bostäder som annars släpps ut på den öppna marknaden. Hyresvärdarna och deras kontaktuppgifter hittar du här på vår site.

är det bäst med en kommunal eller privat hyresvärd i Ystad?

Enligt Hem och Hyra så finns det rent generellt både positiva och negativa aspekter med de två alternativen. De kommunala hyresvärdarna har ofta lägre hyror och lyssnar mer på hyresgästerna. Fördelen med en privat hyresvärd är att de ofta är mindre, och på så sätt kan man få sin åsikt hörd, om man har en personlig tally till sin hyresvärd.

Populära bostadsområden i Ystad

Ystad har flera olika områden beroende på vad man letar efter. Bara för att nämna några, är till exempel Regementet, Centrum och Trädgårdsstaden kända i staden och där vill många gärna hitta boende. Naturligtvis kan detta göra det lite svårare att hitta en bostad eller lägenhet just i dessa områden. Dock så kan du ta hjälp av vår lista med kommunala och privata hyresvärdar i Ystad för att på detta sätt höra av dig till hyresvärdar innan din drömbostad kommer ut på marknaden. Detta är bara en av fördelarna med att använda vår lista med hyresvärdar när man letar bostad i Ystad, och vi hoppas naturligtvis att den ska kunna hjälpa dig att hitta en bostad så fort som möjligt.

Ystad har också en del populära platser man kan besöka. Sankta Maria Kyrka, Ystad Kloster och Cineteket Ystad är några av de aktiviteter som Ystad erbjuder och oavsett om det är en rengnig höstdag eller en solig vårdag så finns det ofta en passande aktivitet för dig och din familj.

Hitta en hyresbostad i Ystad

Precis som i många andra städer är Ystad rätt så utmanande när man ska försöka att hitta bostad, vilket kan kopplas till många orsaker. Enligt SCB så har Ystad 30 541 invånare, så det är långt ifrån så befolkat som i storstäderna, men oavsett kan det vara rätt tufft att hitta en ledig lägenhet. Man brukar säga att ca 5% av befolkningen alltid är bostadssökande, vilket alltså är en hel del när man ser till det totala antalet invånare i staden och antalet bostäder som finns på marknaden.

SCB för också statistik på hur många som tillkommer till städer och flyttar ut, och räknar sedan fram om staden växer eller inte. Under 2020 har har Ystad ökat med 315 invånare. Beroende på om fler har flyttat till staden eller från staden så påverkar detta naturligtvis bostadsmarknaden.

Populära städer där vi listar alla hyresvärdar